пʼятниця, 21 квітня 2023 11:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський приїде на саміт НАТО у Вільнюсі – Столтенберг

Зеленський приїде на саміт НАТО у Вільнюсі – Столтенберг
20 квітня Україну вперше від початку великої війни відвідав генсек НАТО. Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський відвідає саміт НАТО у Литві влітку цьогоріч.

Лідер країни прийняв запрошення від генсека Альянсу Єнса Столтенберга, про що останній повідомив перед засіданням у форматі "Рамштайн" 21 квітня, пише "РБК-Україна".

"Я обговорив з Зеленським приготування до липневого саміту до НАТО. Я запросив його, і радий, що (він. – Gazeta.ua) прийняв запрошення та відвідає саміт", – сказав Столтенберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три країни виступили проти "дорожньої карти" для вступу України в НАТО - Financial Times

За його словами, на саміті мають підтвердити підтримку України "стільки, скільки потрібно". Також планується ухвалення багаторічної програми, яка допоможе Україні перейти від радянських стандартів та доктрин до НАТОвських.

Офіс президента вже підтвердив, що Зеленський прийняв запрошення на саміт НАТО, повідомив кореспондент Financial Times Крістофер Міллер у Twitter.

"Остаточне рішення буде залежати від ситуації на місці (в Україні. – Gazeta.ua) на той момент", – цитує Міллер співрозмовника в Офісі українського президента.

Саміт НАТО у столиці Литви Вільнюсі розпочнеться 11 липня. За інформацією Financial Times, четвертого квітня міністри закордонних справ країн-членів НАТО обговорили подвоєння зобов'язань щодо фінансової підтримки України.

20 квітня в Україну вперше від початку великої війни приїхав генсек НАТО. У Києві він зустрівся з Володимиром Зеленським.

Після візиту до Києва Столтенберг заявив, що всі країни-члени НАТО згодні з тим, що Україна має стати членом Північноатлантичного альянсу.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський приїде на саміт НАТО у Вільнюсі – Столтенберг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути