субота, 18 червня 2022 13:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський прибув на Миколаївщину - відео

Зеленський прибув на Миколаївщину - відео
Президент Володимир Зеленський приїхав у Миколаївську область. Фото: Скріншот з відео

Президент Володимир Зеленський прибув на Миколаївщину 18 червня.

Разом з головою Миколаївської обласної військової адміністрації Віталієм Кімом глава держави обговорив ситуацію в регіоні. Про це президент повідомив на своїй сторінці в Telegram та опублікував відповідне відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шанси порозумітися з Росією - нульові" – посол США при ОБСЄ Майкл Карпентер

"Нарада щодо важливих питань регіону. Обговорили стан економіки, відновлення водопостачання, ситуацію в сільському господарстві. Окрему увагу приділили загрозам із суходолу та з моря. Не припиняємо працювати заради перемоги", - зазначив Зеленський.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак розповів, що сьогодні разом з Зеленським відвідала Миколаївщину команда Офісу. Обговорили стан економіки та шляхи вирішення інфраструктурних питань в області.

За словами Єрмака, ключовим завданням залишається відновлення водопостачання Миколаєва, яке було ускладнене через пошкодження мереж водопроводу російськими обстрілами.

"Ми обговорили ситуацію у сільському господарстві Миколаївщини. Збір цьогорічного врожаю - це дуже важливий процес, як і забезпечення фермерських господарств необхідним технічним обладнанням та паливом. Багато залежить від наявності приміщень для збереження зернових та формування нових логістичних шляхів", - зазначив голова ОП.

Представники військового командування регіону доповіли про ситуацію у зоні бойових дій на суходолі та в акваторії Чорного моря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Миколаїв з областю знову атакували росіяни: серед поранених - діти

Приділили увагу матеріально-технічному забезпеченню окремого угурпуваня військ "Примор'я" та його оборонним потребам.

Зеленський вручив держнагороди представникам місцевої влади - орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня нагородив голову Миколаївської ОВА Віталія Кіма, орденом "За мужність" ІІІ ступеня - Миколаївського міського голову Олександра Сєнкевича, а також звання бригадного генерала отримав полковник Андрій Гнатов.

За словами керівника ОП, Зеленський оглянув зруйновану ракетним ударом будівлю Миколаївської ОДА та доручив надати необхідну допомогу сім'ям загиблих внаслідок обстрілу будівлі.

"Миколаїв - стоїть. Миколаївщина хоробро б'ється. Все будеУкраїна", - зазначив Єрмак.

Вчора, 17 червня, Миколаїв з областю знову атакували окупанти. Обстрілювали житлові квартали Миколаєва. Поранення минулої доби зазнали 22 людини.

Миколаїв третій місяць поспіль готується до можливого наступу російської армії. В місті накопичують війська та будують фортифікаційні споруди. Однак суттєвих змін на лінії фронту, які вказували б, що це може статися найближчим часом, немає.

Водночас керівник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім вважає, що Росія найближчими місяцями може здійснити потужний наступ на два українські міста - Запоріжжя та Миколаїв.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський прибув на Миколаївщину - відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути