четвер, 22 вересня 2022 02:36

Зеленський представив українську формулу миру

Зеленський представив українську формулу миру
Президент України Володимир Зеленський виступив на засіданні Генасамблеї ООН у Нью-Йорку. Фото: ОП

Війна, яку розв'язала Москва, може завершитися лише на умовах Києва.

Основою буде українська формула миру. Про це заявив президент Володимир Зеленський на засіданні Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

"Україна хоче миру. Європа хоче миру. Світ хоче миру. І ми побачили, хто єдиний хоче війни. Але Росія не зможе зупинити хід історії. Людство і міжнародне право сильніші, ніж одна держава-терорист. Росії доведеться закінчувати цю війну. Війну, яку вона розпочала. І я виключаю, що врегулювання може відбуватись на будь-якій іншій основі, ніж українська формула миру", - наголосив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генасамблея ООН підтримала резолюцію щодо агресії проти України

Президент розповів, що у документі п'ять пунктів: покарання агресора; захист життя; відновлення безпеки і територіальної цілісності; гарантії безпеки; рішучість.

"Ми готові до миру, але до чесного і справедливого миру. Саме тому з нами - світ", - додав глава держави.

Глава України закликав Генассамблею ООН ухвалити кілька важливих резолюцій. Зокрема, знайти правильне рішення та підтримати резолюцію щодо механізму відшкодування грошей Україні від країни-агресора за рахунок її активів; ухвалити резолюцію про створення спеціального трибуналу щодо осіб, які вчиняли злочини в Україні. Президент також зазначив, що у США на рівні ООН слід окремо обговорювати питання про визнання Росії державою-спонсором тероризму.

21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію по всій Росії від сьогодні.

Під мобілізацію потраплять військові в запасі, які мають військові спеціальності та бойовий досвід. Диктатор планує кинути на війну в Україну 300 тис. резервістів.

Також Путін пригрозив Заходу застосуванням ядерної зброї та підтримав проведення "референдумів" на окупованій території України.

Раніше міністр оборони Британії Бен Воллес заявив, що оголошення Путіним у Російській Федерації часткової мобілізації і плани з незаконної анексії частини України є фактичним визнанням того, що його так звана спеціальна воєнна операція в Україні провалюється.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський представив українську формулу миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути