Ексклюзиви
четвер, 01 серпня 2024 15:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський пояснив, чому ЗСУ відступають

Зеленський пояснив, чому ЗСУ відступають
Президент Володимир Зеленський поспілкувався із представникам французьких ЗМІ. Фото: president.gov.ua

Російські окупаційні війська мають змогу просуватися на певних ділянках фронту, зокрема, через те, що комплектація бригад ЗСУ, які мали замінити втомлених українських воїнів на передовій, довго триває.

Про це сказав президент Володимир Зеленський в інтерв'ю представникам французьких ЗМІ, повідомили "Суспільне".

Зеленський повідомив, що готувалися 14 бригад, які хотіли укомплектувати західною зброєю, а по факту забезпечені озброєнням тільки три.

"Як ви вважаєте, якщо з 14 укомплектовано три, можна зупинити (росіян. - Gazeta.ua)?" - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поки партнери думають, Україна шукає свої варіанти як бити по росіянах углибину - Зеленський

Президент зазначив, що проголосовані партнерами "мільярдні пакети допомоги" передбачалися для комплектування підрозділів, які мали бути резервами для можливості проводити ротації на полі бою, а також допомогти бригадам, які вже перебувають на полі бою, і потребують боєприпасів.

"Паралельно з цим готувалися резерви. Ми на це витратили вже півтора року. Це просто постійний процес, коли ти відновлюєш свою армію. Коли ми говорили про всі ці пакети з ЄС та США - це укомплектування 14 бригад. Хоча б 10, скажу відверто. Тому що стоять хлопці на полі бою. І повинні бути ротації, їм треба відпочити. А як ви будете проводити ротації, якщо бригади, які повинні стати їм на заміну, пусті?", - заявив Зеленський.

Президент сказав, що російська армія просувається також через те, що Україна має обмеження з боку партнерів на удари західною зброєю вглиб РФ, по установках і літаках, які атакують українське прикордоння. А також через страх російських штурмовиків повертати назад під загрозою вбивства з боку самих росіян.

Минулого місяця ЗМІ повідомили, що Силам оборони довелось відступити із села Кринки, розташованого на лівому березі Дніпра у Херсонській області, а також із селища Урожайне Волноваського району Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський пояснив, чому ЗСУ відступають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути