Ексклюзиви
середа, 09 вересня 2020 16:23

Зеленський порівняв Covid-19 із Чорнобилем

Зеленський порівняв Covid-19 із Чорнобилем
Деякі бунтарі з місцевої влади хочуть подобатися перед виборами, каже президент. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський провів паралелі між епідемією коронавірусу і чорнобильською катастрофою 1986 року. Про це він сказав на Хмельниччині.

"Мене у багатьох містах запитують: "Навіщо ви в лікарні? Це ж не ваш обов'язок", ми інфекційну лікарню відкривали. Якщо в нашій державі всі будуть говорити "Це не мій обов'язок" згідно з документами, законами, Конституцією, хто буде за що відповідати?

Я вважаю, коли трагедія, коли був... вибачте за таке порівняння про Чорнобиль. Я вважаю, що Covid це теж саме. Подивіться по кількості людей - така ж сама трагедія. Так - інша, так - вірусна.

Не знаємо, коли буде точно вакцина. І які ми у черзі за цією вакциною.

Кожна людина повинна вже думати не тільки про себе, але і того, хто поруч. Коли ти сидиш у кафе без маски - будь ласка, це зрозуміло, всі ж не ідіоти. Ну можна весілля не по сто людей у ресторані? Ну можна так робити хоча б?" - сказав президент.

"З приводу бунту деяких керівників місцевої влади. Я не розумію, хто з ким воює. Я зовсім ні з ким не воюю. Всі ті бунтарі перед місцевими виборами хочуть подобатися людям і все відчиняти, надавати можливість ходити без масок, заплющувати очі і не бачити, що раптом у конкретно їхніх містах, містах бунтарів удень 200-250 дітей захворіли", - заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай представив вакцину від коронавірусу

За добу станом на ранок 9 вересня в Україні виявили 2551 нового хворого на коронавірус. 45 пацієнтів померли за останню добу.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський порівняв Covid-19 із Чорнобилем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути