неділя, 22 серпня 2021 22:57

Зеленський попросив Ердогана посприяти у звільненні кримських татар, яких незаконно утримуються в РФ

Зеленський попросив Ердогана посприяти у звільненні кримських татар, яких незаконно утримуються в РФ
Ердоган зазначив, що Туреччина з перших днів ініціювання Кримської платформи підтримувала і надалі підтримуватиме її роботу. Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Бесіда була ініційована турецькою стороною.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента. Зеленський в ході розмови попросив Ердогана посприяти у звільненні понад 100 кримських татар, яких незаконно утримуються в Росії. Також турецький президент подякував за участь українських літаків, вертольотів і рятувальників для ліквідації наслідків пожеж у Туреччині.

"Україна завжди готова допомогти дружньому народу Туреччини", - президент України.

Ердоган зазначив, що Туреччина з перших днів ініціювання Кримської платформи підтримувала і надалі підтримуватиме її роботу. Він також повідомив, що Туреччину на установчому саміті представить міністр закордонних справ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Остання країна НАТО приєдналася до "Кримської платформи"

"Переконаний, що Кримська платформа стане дієвим інструментом у справі звільнення незаконно окупованого Криму", - сказав президент Туреччини.

Також Ердоган додав, що позиція Туреччини щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах і невизнання незаконної анексії Криму залишається незмінною і активно просувається на всіх міжнародних майданчиках.

23 серпня відбудеться "Кримська платформа". Це дипломатична ініціатива України, у перспективі - міжнародний координаційний механізм для повернення питання Криму до порядку денного, захисту прав людини в Криму і сприяння деокупації півострова.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський попросив Ердогана посприяти у звільненні кримських татар, яких незаконно утримуються в РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути