понеділок, 20 травня 2019 07:42

Зеленський отримав листа від генсека ООН

Зеленський отримав листа від генсека ООН
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш надіслав листа новообраному президенту України Володимиру Зеленському. Фото - Укрінформ

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш надіслав листа новообраному президенту України Володимиру Зеленському. У ньому висловив підтримку щодо мирного врегулювання конфлікту на сході України і запевнив у подальшій підтримці ООН України.

"Хочу висловити мої щирі привітання і найкращі побажання у зв'язку з Вашим обранням на посаду президента України", — йдеться у документі.

За словами Гутерріша, вся команда Організації в Україні при необхідності готова надавати всебічну підтримку у втіленні нашою державою Цілей сталого розвитку ООН до 2030-го року, та, зокрема, сприяти проведенню реформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На репетиції інавгурації Зеленського супроводжував адвокат Коломойського

"Користуючись нагодою, хочу висловити повну підтримку ООН надзвичайно важливим зусиллям Нормандської четвірки, Тристоронньої контактної групи у Мінську та Організації з безпеки та співробітництва у Європі у вирішенні конфлікту на сході України. Закликаю всі сторони оживити дипломатичні зусилля у дусі конструктивного діалогу, маючи на меті втілення Мінських домовленостей", — додається у листі.

Генеральний секретар ООН додатково підкреслив, що Організація віддана суверенітету, незалежності та територіальній цілісності України у межах міжнародно визнаних кордонів.
"Бажаю Вам всіляких успіхів у виконанні покладених на вас зобов'язань та запевняю, що ООН готове Вас у цьому підтримувати", — резюмував Гутерріш.

2019-го основними напрямами роботи ООН стануть кліматичні зміни, кризи в Ємені, Лівії, Сирії та Афганістані. Україна не потрапила до пріоритетів ООН.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський отримав листа від генсека ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути