четвер, 12 серпня 2021 03:17

Зеленський підписав Стратегію економічної безпеки України

Зеленський підписав Стратегію економічної безпеки України
Затвердили Стратегію економічної безпеки. Фото: Українська правда

Президент Володимир Зеленський затвердив прийняту РНБО Стратегію економічної безпеки України до 2025 року.

У сфері безпеки важливе місце займають виклики, пов'язані зі збройною агресією Росії і тимчасовою окупацією частини території України, повідомляє Офіс президента.

Згідно з документом, національні інтереси України - це сталий розвиток економіки, інтеграція в європейський економічний простір і розвиток рівноправного економічного співробітництва з іншими країнами.

При цьому стратегічний курс в сфері забезпечення економічної безпеки має два взаємопов'язаних напрямки: розвиток і безпеку.

Стратегія враховує основні виклики і загрози у сфері економічної, фінансової, виробничої, зовнішньоекономічної, інвестиційно-інноваційної та макроекономічної безпеки України.

"Руйнування економіки України є свідомим і цілеспрямованим впливом Російської Федерації і одним з методів гібридної війни, оскільки зруйнована економіка виробляє невдоволення владою, трудову міграцію, соціальну напругу в суспільстві та підриває довіру до влади. При цьому широко використовуються економічні інструменти впливу, до яких відносяться, наприклад, санкції щодо українських товарів і послуг і використання впливу на інші держави з метою прийняття рішень, що суперечать основним національним економічним інтересам України ", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донбас, Крим, "Північний потік-2": що Зеленський обговорить із Меркель

Стратегія ставить основні завдання - забезпечення стійкості до зовнішніх і внутрішніх викликів і загроз, збереження і розвиток економічної могутності країни, а також забезпечення економічної незалежності України та здатності до захисту національних економічних інтересів, зокрема в високотехнологічній сфері.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський підписав Стратегію економічної безпеки України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути