пʼятниця, 10 грудня 2021 23:01

Зеленський підписав держбюджет на 2022 рік

Президент України Володимир Зеленський підписав бюджет на 2022 рік.

Після внесення правок ухвалений документ передбачає понад 50 мільярдів гривень додаткових доходів та видатків, повідомляє сайт Верховної Ради.

Відповідний законопроєкт за номером 6000 на засіданні 2 грудня підтримали 268 народних обранців.

Збільшення розміру бюджету стало можливим, зокрема, завдяки перегляду макроекономічного прогнозу, повідомив перед голосуванням за документ міністр фінансів Сергій Марченко.

Надходження до загального фонду держбюджету передбачається внаслідок зростання рентної плати за користування надрами природного газу та нафти на 24 мільярди гривень, податку на прибуток підприємств – на 21 мільярд гривень, вітчизняного ПДВ – на 13 мільярдів гривень, імпортного ПДВ – на 6,5 мільярда гривень, акцизного податку – на 2,7 мільярда гривень, екологічного податку – на 1,7 мільярда гривень. Водночас на 11 мільярдів зменшений прогнозований прибуток бюджету від податків з доходів фізичних осіб відповідно до меморандуму, підписаного з органами місцевого самоврядування щодо врегулювання проблем у сфері електропостачання.

  Що нас чекає в 2022 році? Колаж: Суспільне
Що нас чекає в 2022 році? Колаж: Суспільне

Загалом доходи до держбюджету до другого читання визначені у сумі 1 трильйон 332 мільярди гривень. При цьому видатки сягають 1 трильйона 521 мільярда гривень. Граничний обсяг дефіциту був збережений на рівні 3,5% ВВП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада підвищила податки: що подорожчає

Пріорітетами бюджету стануть зростання зарплат медиків, забезпечення житлом ветеранів російсько-української війни, збільшення стипендій студентам, цифровізацію, підготовку до перепису населення, сектор безпеки і оборони. не забудуть також і "вовину тисячу".

Зараз ви читаєте новину «Зеленський підписав держбюджет на 2022 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути