Ексклюзиви
пʼятниця, 09 липня 2021 14:25

Зеленський переїхав на держдачу
4

Будинок називають "дачею Ющенка"
Так маєток виглядає з висоти пташиного польоту
Будинок має чотири спальні, санвузли оздоблені мармуром

Президент Володимир Зеленський, який на виборах говорив, що не бачить у цих резиденціях жодного сенсу, переїхав жити на державну дачу в Конча-Заспі. Рік тому, 9 липня 2020-го, про це повідомили журналісти програми "Схеми: корупція в деталях".

Територія з будинком відпочинку "Конча-Заспа" має високий паркан, йшлося в публікації.

Зеленський оселився в будинку, який називають "дачею Ющенка". Там у 2004-2014 роках мешкав третій президент Віктор Ющенко.

Це триповерховий маєток більше ніж на 2 тис. кв. м і кількома гектарами навкруги. Будинок має чотири спальні, санвузли, оздоблені мармуром, ліфт, кінозал, більярдну, солярій, сауни, басейн і масажний кабінет.

Утримання дачі за часів, коли тут мешкав Ющенко, обходилося державному бюджету в 30 млн грн на рік.

7 липня 2020-го президент Зеленський опублікував на сайті електронних декларацій повідомлення про суттєві зміни в майновому стані. Він продав будинок і земельну ділянку в селі Іванковичі під Києвом.

Родинний маєток президента придбала дружина заступника голови парламентської фракції "Слуга народу" Юрія Кісєля за 13,5 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із президентом Зеленським втрачаємо час на зміни

Коли Зеленський був кандидатом у президенти, то заявляв: "Нехай у цих резиденціях живуть діти які-небудь. Ну, якісь табори відпочинку, якісь люди, яким це дійсно потрібно. Ці резиденції - я не бачу в них жодного сенсу".

А в серіалі "Слуга народу" персонаж Зеленського Василь Голобородько говорив: "Мене б на один тиждень туди відправити, якби це було можливо. Я б їм влаштував! Кортежі – нах*! Пільги ваші – нах*! Дачі – нах*! Щоб простий учитель жив, як президент. А президент жив, як учитель".

Торік у жовтні Зеленський говорив виданню Politico Europe: "У мене був будинок під Києвом. Але там було неможливо працювати через ковід. Дім продали. Я тимчасово переїхав до резиденції. Ми з дружиною шукаємо нове місце. Побудуємо житло або візьмемо в оренду".

Зараз ви читаєте новину «Зеленський переїхав на держдачу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути