середа, 03 липня 2019 08:04

Зеленський обіцяє спростити візовий режим із Канадою, але не для всіх

Зеленський обіцяє спростити візовий режим із Канадою, але не для всіх
Володимир Зеленський прибув до Канади, де зустрівся з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Фото - УНН

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна і Канада починають роботу над спрощенням візового режиму.

Спрощення перетину кордону стосуватиметься насамперед молоді. Про це він розповів 2 липня на брифінгу після зустрічі з прем'єром Канади Джастіном Трюдо, передає ТСН.

"Сьогодні отримати канадську візу так само складно, як дістати квитки на матч НХЛ (Національна хокейна ліга). Я розумію побоювання канадської сторони у питанні спрощення отримання візи, але, думаю, ми знайдемо правильне рішення і зможемо гарантувати повернення нашої молоді додому. Тому що ми, в першу чергу, в цьому дуже зацікавлені", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський запросив місію МВФ в Україну

Що стосується самих домовленостей, то президент розповів про два пункти, які потрібно виконати для спрощення візового режиму.

"Перше - це угода про молодіжний обмін, який дозволить українцям і канадцям приїжджати за спрощеною процедурою строком до одного року на навчання та роботу. Друге - ми сьогодні отримали пропозицію приєднатися до програми Trusted Traveller, яка буде означати спрощену процедуру приїзду українців в Канаду. Ми на це дивимося, як на ще один крок до безвізового режиму з Канадою", - додав Зеленський.

2 липня Володимир Зеленський прибув до Канади, де зустрівся з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо та спеціальним представником США з питань України Куртом Волкером. Окрім цього, запланована зустріч з єврокомісаром Ельжабетою Беньковською, керівництвом Світового конгресу українців та Конгресу українців Канади. Президент візьме участь у церемонії вшанування пам'яті жертв Голодомору, а також інших заходах.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський обіцяє спростити візовий режим із Канадою, але не для всіх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути