Ексклюзиви
пʼятниця, 27 листопада 2020 10:16

Зеленський обіцяв - жодних таємних зустрічей із олігархами. Вийшло навпаки

Зеленський обіцяв - жодних таємних зустрічей із олігархами. Вийшло навпаки
"За мого президентства стосунки з підприємцями будуть прозорими. Більше жодних кулуарних переговорів, нічних візитів до АП і прихованих від суспільства домовленостей", – заявляв Зеленський торік у травні.

Перед президентством Володимир Зеленський обіцяв, що за його керівництва країною відносини між владою та представниками великого бізнесу стануть виключно публічними. Проте влада та великий бізнес продовжують непублічно проводити зустрічі, йдеться у журналістському розслідуванні програми "Схеми: корупція в деталях"

Журналісти називають бізнесмена Павла Фукса непублічним візитером міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

10 листопада до бокових воріт МВС під'їхав Mercedes. Згодом журналісти зафіксували, як кортежем, а також охороною з автоматами, користується бізнесмен родом з Харкова Фукс. Менше як за годину до відвідин МВС Фукс опублікував фото мера Харкова Геннадія Кернеса, який понад 2 місяці перебуває на лікуванні у Німеччині.

Фукс тривалий час будував бізнес у Росії, а кілька років тому повернувся в Україну. Має бізнесові інтереси у паливно-енергетичному секторі.

11 листопада, після відвідин Міністерства, журналісти побачили авто його супроводу вже біля офісу олігарха Ігоря Коломойського. А 12 листопада Mercedes, яким користується Фукс, знову приїхав до МВС – з новими "номерними знаками прикриття".

13 листопада автівка охорони групи "Приват" супроводжувала BMW на виїзді з МВС, а згодом кортеж заїхав до підземного паркінгу столичного офісу Коломойського.

"У Арсена Борисовича був, каву випив, давно не бачилися. Жодних справ", - сказав Коломойський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корупцію та агресію Росії назвали найбільшими перепонами для розвитку України

21 жовтня бізнесмен і представник групи "Приват" Михайло Кіперман зустрічався у 5-зірковому готелі Hyatt із головою Нафтогазу Андрієм Коболєвим.

17 листопада з арки, що веде до бокових воріт Офіса президента, виїхав Mercedes GL бізнесмена Бориса Кауфмана. Авто поїхало до будинку, де розташований офіс бізнесмена. Знімальна група помітила біля виходу тієї ж будівлі запаркований відомчий урядовий Mercedes. Близько 21:00 охоронець відчинив двері, і з будинку вийшов віцепрем'єр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський.

За кілька днів з будинку, де офіс Кауфмана, вийшов бізнеспартнер родини Авакова та позаштатний радник міністра Ігор Котвіцький.

Угода, за якою Кауфман отримав контроль над одеським аеропортом, стала предметом розслідування Національного антикорупційного бюро, нагадують журналісти.

2018 року НАБУ планувало ініціювати повернення аеропорту в комунальну власність, а причетним готували підозри. Але торік Спеціалізована антикорупційна прокуратура забрала справу і передала її до Національної поліції. І вже наприкінці 2019-го правоохоронці її закрили.

2-га справа пов'язана з бізнесменом та його компанію з гуртового продажу цигарок – монополістом серед дистриб'юторів тютюнових виробів "Тедіс". 2017 року до компанії виникли претензії в Антимонопольного комітету. А торік "Тедіс" оштрафували на майже 3,5 млрд грн. Утім, штраф компанія Кауфмана до держбюджету не заплатила і досі. Суд скасував арешт рахунків компанії на вказану суму. А президент Зеленський змінив керівника АМКУ.

Раніше журналісти повідомляли, що перший помічник президента Сергій Шефір таємно відвідував маєток олігарха Ріната Ахметова.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський обіцяв - жодних таємних зустрічей із олігархами. Вийшло навпаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути