Ексклюзиви
середа, 20 травня 2020 13:09

Зеленський про "плівки Єрмака": Для мене це порожня справа

Зеленський про "плівки Єрмака": Для мене це порожня справа
Зеленський каже, що плівками хотіли його шантажувати. Фото: Ян Доброносов, facebook.com/yan.dobronosov

Президент Володимир Зеленський назвав "порожніми" записи, на яких брат керівника Офісу президента Андрія Єрмака Денис ніби-то торгує посадами.

Про це Зеленський сказав на пресконференції у середу.

"Що стосується пана Єрмака, для мене це порожня справа. Я знаю, хто проводив ці записи. Я знаю, для чого. Я знаю, хто шантажував цими записами. Хотів шантажувати мене особисто, щоб я зняв Єрмака. Я знаю, хто це зробив. Не готовий зараз говорити, тому що йде слідство. Хоча я знаю відповідь. Як би там слідство не закінчилося, у мене є відповідь повна.

Частково там є відповідь, чому я деяких людей звільняю.

Не хочу про це зараз говорити. тому що йде слідство і маю право", - заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Зеленський не звільнив Єрмака

"Порожні записи Єрмака, тому що... Нехай іде слідство, там всі сторони розслідуються. І хто винен, нехай відповідає. Тому що, по-перше, це брат Єрмака. По-друге, смішно, що ніхто там ніяких грошей не взяв і не брав і немає нічого на відео. Немає нічого. Жодної людини, жодного прізвища, хоча це обговорювалося ще влітку і в вересні. Знаємо навіть дати. Готувалася вся ця подія, щоб шантажувати Офіс президента і мене особисто.

Жодної людини, про яку там говорили - нікого немає на посадах. І це ж не через те, що вийшли записи і тому ми їх не поставили на посади. Записи були влітку і восени. Тому для мене це порожнє. Не порожнє - для чого це зробили. Не порожнє - ми розуміємо, хто має таку техніку, держава має таку техніку.

Прийде час і суспільство про це обов'язково дізнається. І, до речі, дуже там цікаво, хто викладав відео, звідки воно йшло, хто перший оприлюднив у Facebook, хто перший оприлюднив у Telegram-каналах. І одразу ви зрозумієте не тільки, хто в цьому співучасники, а кому належать ті чи інші Telegram-канали", - додав президент.

29 березня нардеп від "Слуги народу" Гео Лерос оприлюднив відеозаписи, на яких Денис Єрмак веде переговори щодо працевлаштування осіб на посади.

Андрій Єрмак сказав, що на оприлюдненому відео справді його брат, але звинувачення в корупції відкинув.

Гео Лерос подав до НАБУ звернення з "плівками".

1 квітня до нардепа прийшли працівники СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський про "плівки Єрмака": Для мене це порожня справа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути