понеділок, 16 березня 2020 22:43

Зеленський не виключив надзвичайний стан і пригрозив Кернесу криміналом

Зеленський не виключив надзвичайний стан і пригрозив Кернесу криміналом
Президент каже, що окремим категоріям людей харчі доставлятимуть додому.

Українці мають сидіти вдома, щоб убезпечитися від коронавірусу. Якщо буде потрібно, в Україні введуть надзвичайний стан.

Про це сказав президент Володимир Зеленський в ефірі телеканалу ICTV.

"Чесно, відверто, просто, як людина, як президент, я хотів би, щоб усі були вдома. Це найліпший варіант боротьби з коронавірусом.

Але якщо ми їдемо і користуємося транспортом, будь-ласка - маршрутки, таксі, тролейбуси, трамваї. У маршрутках запровадили можливість їхати десять людей (не більше). У тролейбусах - по 20 людей. У трамваї теж - по 20 людей в одному вагоні. Ще можна пішки.

Інших варіантів, як доїхати на роботу не має", - сказав Зеленський.

На репліку ведучого, що мер Харкова Генадій Кернес не виконуватиме розпорядження про закриття метрополітену, Зеленський відповів:

"По-перше, я дуже люблю Харків. Я прочитав те, що сказав пан мер. Думаю, що вся відповідальність, кожна хвора людина у Харкові - це буде повністю його відповідальність.

А ще, з іншого боку, скажу вам відверто, якщо він буде... Скажу так, дуже обережно. Якщо він буде порушувати закон, а він починає це робити, то його особисто чекає кримінальна відповідальність".

"Якщо це буде потрібно, ми введемо надзвичайний стан", - заявив глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закрити метро та міжміські перевезення – Зеленський дав завдання уряду

"Якщо людині потрібно кудись піти - продуктові магазини, аптеки, АЗС. Все це буде відкрито. Ми будемо допомагати. Буде декілька структурних програм з приводу канікул - не сплачувати великі кредити. Зараз розробляється ця програма. Що стосується літніх людей, я звернувся до уряду і ми це зробимо найближчими днями - для пенсіонерів, які отримують 5 тисяч гривень і і менше - ми обов'язково додамо окремо тисячу гривень.

Зараз ми розробили разом з "Розеткою", рітейлерами, Укрпоштою, "Новою поштою" структуру. Таку, щоб ми могли людям, і це не тільки люди похилого віку, це може бути матір, яка сидить через карантин з дитиною вдома, привозити харчові та інші товари", - додав Зеленський.

Раніше міський голова Харкова Геннадій Кернес заявляв, що не буде виконувати заклик президента Володимира Зеленського про закриття на час карантину метрополітену.

Тим часом у Києві зафіксували 2 випадки коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський не виключив надзвичайний стан і пригрозив Кернесу криміналом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути