понеділок, 12 вересня 2022 04:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський не планує проводити переговорів з Путіним

Зеленський не планує проводити переговорів з Путіним
Президент України Володимир Зеленський розповів про можливі переговори з Путіним. Фото: Укрінформ

Президент України Володимир Зеленський заявив, що зараз не планує вести переговори з російським президентом Володимиром Путіним.

Російська стратегія полягала в тому, щоб вторгнутися в деякі частини України, виграти час за допомогою дискусій та угод, набратися сил та розпочати нові вторгнення, розповів президент в інтерв'ю CNN.

Зараз головною метою України є повернення всіх окупованих територій.

"Я знаю, що деякі держави будуть штовхати нас у напрямку Мінського процесу. Я хочу, щоб всі зрозуміли, що одна справа - дипломатичне рішення, а інша - Мінськ-2, -3, -5, -10. Це різні речі, тому що Мінськ – це порожній папірець, який дозволить Росії відпочити перед наступним вторгненням", – зазначив голова держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський прокоментував імовірність переговорів з Росією на цьому етапі війни

Наразі Зеленський не бачить з боку РФ бажання йти на конструктивний діалог.

"Що стосується їх ультиматумів, то мені все одно, хто ці ультиматуми висував – Путін чи хтось інший. Це мій принцип: я не розмовлятиму з тими, хто ставить мені ультиматуми", – підкреслив президент.

Переговори з Росією можливі лише після того, як агресор виведе свої війська з української території, підрезюмував голова держави.

У Росії знову заговорили про мирні переговори з Україною. Але тепер там обережніше говорять, що переговори мають бути тільки на умовах РФ. Ідеться про те, щоб "інтереси Росії не постраждали".

Міністр оборони України Олексій Резніков у відповідь на це зауважив, що якщо Україна й говоритиме про модель завершення цієї війни з перемогою, то тільки із серйозними партнерами й серйозним розумінням архітектури безпеки для України надалі – Росії ніхто не вірить і не віритиме.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський не планує проводити переговорів з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути