Ексклюзиви
понеділок, 07 жовтня 2019 20:11

Зеленський не усвідомлює трагічності, в якій перебуває - Безсмертний

Зеленський не усвідомлює трагічності, в якій перебуває - Безсмертний
Оточення Зеленського повторює тези попередників щодо суспільних протестів. Фото: Reuters

В умовах суспільних протестів президент Володимир Зеленський має найближчим часом скоригувати свою поведінку щодо питання окупованих Росією територій.

Про це сказав дипломат Роман Безсмертний.

"Уроки України показують, що якщо не вплинуть (протести на рішення президента щодо Донбасу. - Gazeta.ua), то Зеленський не добуде повну каденцію.

Турбує вчорашня реакція оточення Зеленського на те, що відбулося не тільки в Києві, але і багатьох інших містах України. Тези про те, що мітинги "проплачені", людей "збирали за гроші", це вже в історії було. Коли розповідали, що влада сильна як ніколи. Це свідчить про те, що оточення Зеленського не усвідомлює всієї відповідальності за ситуацію.

По-друге, коли оточення говорить, то воно зазвичай лише транслює позицію першої особи. А це означає що сам Зеленський не усвідомлює, що насправді почало відбуватися з учорашнього дня. І не дає собі звіту у тому, що якщо він не скоригує свою поведінку у найближчі дні, то те протистояння, яке сьогодні виникло не між Зеленським і Майданом, а між Майданом і Москвою, буде дуже драматично розігруватися для самого Зеленського у першу чергу. А в другу - якщо Майдан не організується і не стане політичною силою, це буде мати трагічні наслідки для України", - сказав Безсмертний в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Подивіться, вчора - Майдан, сьогодні Москва вже дає сигнал. Це тактика. Вони розуміють, як можна далі рити окоп між Зеленським і суспільством, нав'язувати дискурс конфлікту держава - народ, а потім у кінці використати цей конфлікт. Тому Майдан має структуруватися в одну політичну силу, дві - як завгодно. І в такий спосіб впливати на владу.

Бо те, що вчора пролунало від Богдана, свідчить, що ці люди не усвідомлюють трагічності, в якій вони знаходяться", - заявив дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський всівся на шпагат, який може луснути

1 жовтня президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна погодила так звану "формулу Штайнмаєра" щодо виборів в окупованих Росією районах Донецької та Луганської областей. Це викликало протестні акції суспільства.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський не усвідомлює трагічності, в якій перебуває - Безсмертний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути