пʼятниця, 25 березня 2022 05:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський назвав країни, які блокують вступ України в ЄС

Зеленський назвав країни, які блокують вступ України в ЄС
Окремо Володимир Зеленський назвав Угорщину. Фото: pixabay.com

Президент Володимир Зеленський назвав держави, які блокують вступ України до Європейського Союзу.

Він оприлюднив інформацію про те, хто у закритих дискусіях висловлював скептицизм щодо членства України або вагався з цього питання, пише "Європейська правда".

"Україна має бути в ЄС вже найближчим часом. Принаймні у вас для цього все є", - заявив Зеленський на саміті "Великої сімки".

Зеленський назвав 10 держав, які не приховують проукраїнську позицію у дискусіях щодо вступу. Це – Литва, Латвія, Естонія, Польща, Словенія ,Словаччина, Чехія, Болгарія, Хорватія та Італія.

Франція, Греція, Фінляндія, Мальта, Данія, Кіпр, Люксембург, Швеція та Румунія проголосують "за" під час розгляду українських питань. Однак ці країни не розділяють прагнення України до пришвидшеної процедури вступу в Євросоюз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ніхто не знає, як вони виглядають". Європа не буде платити Росії за газ у рублях - Шольц

Ще шість держав, за словами президента, є проблемними, однак Зеленський впевнений, що зможе їх переконати.

"Португалія – ну практично... Нідерланди – за раціональність, тож, знайдемо спільну мову. Іспанія – знайдемо спільну мову. Бельгія – знайдемо аргументи. Австрія – разом з українцями для вас це можливості. Ірландія – ну практично", - підсумував вів.

Окремо Володимир Зеленський назвав Угорщину, яка останнім часом висловлює антиукраїнські заяви. Головним противником вступу України в Євросоюз український президент вважає Німеччину.

"Ми віримо, що у вирішальний момент Німеччина також буде з нами", - наголосив він.

Володимир Зеленськийзвернувся до прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Він закликав його не вагатися з прийняттям рішень щодо санкцій, коли в Україні російські окупанти займаються масовими вбивствами.

Напередодні міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Будапешт не підтримає енергетичні санкції проти Росії, запровадження безпольотної зони над Україною та направлення миротворців, оскільки це може нести ризик сухопутної війни. Таку позицію озвучив в кулуарах зустрічі міністрів країн ЄС у Брюсселі.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський назвав країни, які блокують вступ України в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути