вівторок, 08 листопада 2022 20:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський назвав ще одну цифру від агресії Росії, яка шокує

Зеленський назвав ще одну цифру від агресії Росії, яка шокує
Росія спалила в Україні два мільйони гектарів лісу. Фото: pixabay.com

Російська війна менш ніж за пів року знищила в Україні 2 млн га лісу.

Потрібно створити глобальну платформу для оцінювання збитків, завданих клімату й довкіллю внаслідок російської агресії. Про це заявив президент Володимир Зеленський на 27-ї Конференції ООН зі зміни клімату, яка відбувається у Шарм-еш-Шейху, повідомляє Gazeta.ua.

"Далеко не кожна країна світу взагалі має таку площа лісів, яка була спалена в Україні російськими обстрілами", – заявив він.

Україна змушена щодня з'ясовувати, яка ситуація на захопленій російськими терористами Запорізькій атомній станції, найбільшій у Європі, також сказав президент.

"Чи немає там викиду радіації?" – заявив він.

Російська армія перетворила станцію на військовий полігон і постійно грається з під'єднанням станції та атомних реакторів до енергомережі. Це безпосередній ризик радіаційної катастрофи, сказав Зеленський.

"Кого хвилюватиме кількість парникових газів в атмосфері, якщо частину Європи чи Близький Схід, чи Північну Африку, накриє радіаційна хмара внаслідок аварії на Запорізькій АЕС?" – запитав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трибунал над Путіним і рештою верхівки Кремля: Чехія зробила заяву

Російська війна зробила енергетичну кризу, через яку десятки країн змушені повертати до роботи вугільну генерацію, щоб хоч трохи знизити ціни на енергію, сказав президент.

"Знизити ціни, які зростають через свідомі російські дії, і це шокує", – заявив він.

Російська війна принесла світу гостру продовольчу кризу, сказав Зеленський.

"Росія має заткнути свої гармати й сховати ракети, щоб світ міг нарешті почути, що ми всі разом справді можемо зробити для порятунку від кліматичної катастрофи", – заявив президент.

Російські окупанти захопили місто Енергодар, де розташована Запорізька АЕС, 4 березня. Це найбільша за розмірами атомна станція у Європі й третя у світі.

У вересні МАГАТЕ оприлюднило звіт за підсумками інспекції на ЗАЕС. Ситуація є безпрецедентною, написали вони. Російські терористи замінували периметр станції.

Росіяни спровокували екологічну катастрофу біля ЗАЕС.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський назвав ще одну цифру від агресії Росії, яка шокує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути