субота, 26 грудня 2020 13:29

Зеленський призначив голову Івано-Франківської ОДА. Що про нього відомо

Зеленський призначив голову Івано-Франківської ОДА. Що про нього відомо
Володимир Зеленський вручає посвідчення голови Івано-Франкіівської ОДА Андрію Бойчуку. Фото: president.gov.ua

Головою Івано-Франківської обласної державної адміністрації президент України Володимир Зеленський призначив Андрія Бойчука.

Відповідний указ №585/2020 глава держави підписав 24 грудня, повідомили в суботу ранком у пресслужбі офісу президента України.

Андрій Бойчук народився у 1976 році в Івано-Франківську. У 2000-му закінчив Івано-Франківський державний технічний університет нафти і газу (інженер-механік). Працював у структурах з обслуговування магістральних газопроводів. З 2010 року обіймав різні посади у компанії "Укртрансгаз".

Так, він працював на Одещині, Київщині та Івано-Франківщині на посадах від машиніста технологічних компресорів до провідного інженера у Департаменті капітального будівництва, ремонтів та МТП Укртрансгазу.

Під час Революції Гідності був сотником 37-ї Сотні Самооборони Майдану. 1​8 лютого 2014 року був оперативним черговим сотником в Маріїнському парку під час штурму сил Самооборони "тітушками" та силовиками Януковича та прийняв бій.

У 2014-2015 роках був директором Департаменту з питань функціонування та реформування нафтогазового сектору Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Бойчук виступив проти міністра енергетики Володимира Демчишина та його рішення підписати договір з "Кримським федеральним округом Російської Федерації" щодо постачання електроенергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потенційний очільник Івано-Франківської області: ЗМІ розповіли про деталі біографії Андрія Бойчука

Згідно з інформацією в Вікіпедії, Бойчук заснував ГО "Корпус захисників Революції Гідності" та разом з середовищем волонтерів займався допомогою армії та добровольчим батальйонам. Із соцмереж Бойчука також випливає, що він активно підтримував кампанію на підтримку українського Нацгвардійця Віталія Марківа – #FreeMarkiv. Зокрема, Бойчук є на фото із зустрічі звільненого бійця в аеропорту Києва.

Також Бойчука бачили на акціях в підтримку обвинуваченої по справі вбивства журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко.​ Веде радикальну антиросійську політику, в тому числі і в гуманітарній сфері щодо російської мови.

Має Орден "За мужність" ІІІ ступеня, а також Медаль Української православної церкви Київського патріархату "За жертовність і любов до України". ​Був нагороджений Філаретом,​ однак виступив проти нього одразу після перших заяв патріарха, спрямованих на розкол Помісної церкви України.

З початком пандемії Covid-19 цього року він заснував Благодійний фонд "​Центр волонтерських ініціатив"​, який займався виготовленням захисного спецодягу та передавав його медичним закладам та поліції Прикарпаття.

Окрім іншого, Бойчук є першим віцепрезидентом Національної Федерації Кйокушінкаі Карате Унії України.

Івано-Франківська ОДА залишилася без голови 5 листопада. Тоді Володимир Зеленський підписав Указ про звільнення з посади голови Віталія Федоріва. Т.в.о. голови ОДА була призначена перша заступниця голови ОДА Марія Савка.

17 грудня Кабінет міністрів України коротко заслухав кандидата на посаду голови Івано-Франківської ОДА Андрія Бойчука. Андрій Бойчук зазначив, що має 13-річний досвід роботи в паливно-енергетичному секторі.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський призначив голову Івано-Франківської ОДА. Що про нього відомо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути