вівторок, 03 вересня 2019 11:12

Зеленський – нардепам: Це – парламент, а не "малина"

Зеленський – нардепам: Це – парламент, а не "малина"
За словами Зеленського, окремі нардепи намагалися зірвати голосування. Фото: REUTERS

Президент Володимир Зеленський закликав парламентарів підтримати законопроект про зняття недоторканності. Інакше люди мітингуватимуть під Верховною Радою.

Про це глава держави попередив під час виступу з трибуни сесійної зали.

"Якщо депутат збиває людину, кришує видобуток бурштину або вчиняє інший злочин, він має нести відповідальність. Це - парламент, а не "малина", де можна 5 років ховатися під куполом.

Я звертаюся зараз до всіх депутатів Верховної Ради України: просто зробіть те, що ви обіцяли довгі роки людям, простим українцям. Зняття недоторканності вимагають зараз 90% громадян України. Я дуже не раджу вам перевіряти достовірність цієї цифри і дивитися, скільки завтра з них прийде під стіни Верховної Ради", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський знову приїхав у Раду

Сьогодні Верховна Рада розглядає законопроект про зняття недоторканності у другому читанні. 29 серпня парламент підтримав постанову про попереднє схвалення законопроекту, який скасовує депутатську недоторканність.

Зміни до Конституції свого часу ініціював п'ятий президент Петро Порошенко. Верховна Рада попереднього скликання їх розглянула. У червні 2018-го Конституційний суд визнав законопроект конституційним.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський – нардепам: Це – парламент, а не "малина"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути