субота, 28 грудня 2019 17:45

Зеленський направив до Ради новий законопроект про децентралізацію

Зеленський направив до Ради новий законопроект про децентралізацію
Зеленський підготував новий закон про децентралізацію. Фото: Politeka

Президент Володимир Зеленський направив до Верховної Ради вдосконалений законопроект про внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади.

Про це розповів нардеп, член комісії з питань правової реформи при президенті і представник Зеленського в Конституційному Суді Федір Веніславський, передвє "Інтерфакс-Україна".

"Кілька тижнів проходили змістовні і гарячі дискусії щодо законопроекту змін до Конституції, який робить децентралізацію реальною. Перш за все, важливо було почути позицію місцевих громад, заради здатності і майбутнього розвитку яких, власне, і робиться реформа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У фракції Порошенка розкритикували децентралізацію від Зеленського

В результаті, президент направив до парламенту новий вдосконалений проект з урахуванням найбільш важливих пропозицій з боку місцевого самоврядування і громадськості", - зазначив він.

Перший законопроект про децентралізацію президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді 13 грудня. Однак комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування не підтримав його.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський направив до Ради новий законопроект про децентралізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути