четвер, 19 грудня 2019 16:11

Зеленський нахабно гасить дух волонтерства - військовий капелан

Зеленський нахабно гасить дух волонтерства - військовий капелан
Військовий капелан Олександр Агарков вважає, що судова справа над Юлею Кузьменко є політичним замовленням. Фото: Facebook/Олександр Агарков.

Судова справа над Юлією Кузьменко - це політичне замовлення.

Таку думку висловив військовий капелан Олександр Агарков у коментарі Gazeta.ua на відкритті міжконфесійної церкви у селі Карлівка Донецької області.

"Судовий процес над Юлею - то цирк, який може зруйнувати життя. Суддя Вовк відкидає беззаперечні докази, які забезпечують алібі підозрюваним. Юля ні теоретично ні фізично не могла перебувати в ці дні на тому місці, де йдеться у звинуваченні і не могла бути на тих камерах. Президент з'являється на брифінгу і подає цим самим сигнал, що ситуація під його особистим контролем. Її арешт - це повідомлення для добровольців серед Збройних сил, добровольчих формувань та волонтерів. Влада попереджає: "Ваша війна закінчилась. Ви всі маєте слухатись та жити по тому законі, по якому вам скажуть. Інакше в дію вступають каральні органи на чолі з Аваковим. Юля висловлювала в соцмережах своє незадоволення політикою, але залишалась толерантною", - каже військовий капелан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозрювану у справі Шеремета Кузьменко взяли під варту

Агарков вважає, що Володимир Зеленський та Арсен Аваков запустили машину репресій.

"Межа від байдужості до вибуху в суспільстві дуже маленька. Президент та Аваков переборщили з судовими репресіями. Машина репресій коли запускається, її неможливо зупинити. Обшуки вже йдуть масово. Про більшість з них ми не знаємо. Їх видаватимуть порціями. Коли треба буде просунути новий закон про ОРДЛО навіть без читання тексту. Влада дробить суспільство, бо боїться моноліту, що виник на Майдані. Тому Яну Дугарь випустили під домашній арешт, а Юлю залишили. Прихильники Яни будуть скоса дивитися на прихильників Юлі та Ріфмастера. Розділяють середовище людей, які дотичні до війни і звичайне громадянське суспільство. Небезпека в тому, що це може закінчитися не Майданом, а громадянською війною", - додає священник.

З 2014 року Юлія Кузьменко була волонтером. Працювала дитячим кардіохірургом. Проводила безкоштовні операції дітям з окупованих територій.

"Юлія - частина моєї сім'ї, як і майже кожен, хто боронить країну. Захоплююсь її милосердям та сміливістю. Згадую, що коли треба було їхати до окупованого села Кримського Луганської області до дітей, навіть військові на БТР боялися. Вона запхалася в "бобік" та поїхала. Сказав їй, що божевільна. Відповіла: "Я інакше не можу". Слово "діти" для неї святе. За її плечима тисячі врятованих життів власним коштом. Це діти з Дебальцево, окупованих територій Донбасу. Навіть дітям, що приходили до неї на обстеження з ворожих територій вона допомагала. Юля - унікальний дитячий кардіохірург. Може робити операцію від народження дитини. Переживала кожну серцем. Для неї життя - це свята річ", - каже Агарков.

Слідство не встановило особу жінки, яка привела в дію радіокеровану міну, закладену під машиною журналіста Павла Шеремета.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський нахабно гасить дух волонтерства - військовий капелан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути