пʼятниця, 30 вересня 2022 21:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський: ми перебрали ініціативу у війні

Зеленський: ми перебрали ініціативу у війні
Україна впевнена у перемозі, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Україна перебрала ініціативу у війні.

ЗСУ досягають відчутних результатів на полі битви. Українські воїни звільнили селище Ямпіль на Донеччині. Про це заявив президент Володимир Зеленський у відеозверненні 30 вересня, повідомляє Gazeta.ua.

"Ми впевнені у нашій перемозі, ми перебрали ініціативу у війні, досягаємо відчутних резушльтатів на полі битви. І це дуже важливо. Вітаю Героїв", – сказав Зеленський.

У Москві сьогодні відбувся "якийсь там черговий фарс", заявив президент.

"Щось там відзначали, скандували, співали на площі, говорили про Запоріжжя. Коли вони самі ж у Запоріжжі влаштували таке. Нелюди. Вічна пам'ять усім загиблим від російських терактів", – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ знищили шість командних пунктів росіян: деталі

Зеленський сказав про суттєві результати на сході України.

"Про це вже достатньо публічної інформації. Всі чули, що відбувається в Лимані Донецької області. Це кроки, які означають для нас багато", – повідомив.

Зеленський подякував бійцям 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади і 54-ї окремої механізованої бригади за хоробрість і героїзм на Сіверському і Бахмутському напрямках.

Воїнам 214-го окремого стрілецького батальйону, Сил спеціальних операцій і 103-ї окремої бригади тероборони – за звільнення Ямполя.

Також подякував Головному управлінню розвідки Міністерства оборони і СБУ.

"Шлях нашої держави складний. Шлях зрозумілий. Це шлях незалежності, територіальної цілісності, інтеграції з цивілізованим світом і соціального розвитку. Шлях нашого ворога також абсолютно зрозумілий – поразка, ганьба й засудження", – заявив президент.

Оточення угруповання російських окупантів на Лиманському напрямку у Донецькій області перебуває на етапі завершення, сказав спікер східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

Сьогодні Зеленський повідомив, що Україна подає заявку на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.

Тим часом президент США Джозеф Байден заявив, що Україна і далі буде отримувати допомогу. Сполучені штати Америки не визнають анексію Росією української території та підтримуватимуть Сили оборони.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: ми перебрали ініціативу у війні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути