субота, 25 вересня 2021 21:45

Зеленський і президент Єгипту обговорили співпрацю в оборонній сфері

Зеленський і президент Єгипту обговорили співпрацю в оборонній сфері
Також Зеленський підкреслив важливість подальшої співпраці з Єгиптом. Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Арабської Республіки Єгипет Абделем Фаттахом Ас-Сісі. Про це повідомляється на сайті Офісу президента.

Глава Української держави запросив Абделя Фаттаха Ас-Сісі відвідати Україну з візитом. Також Зеленський відзначив важливість подальшої співпраці з Єгиптом, який є головним торговельним партнером України в Африці, та підтвердив готовність розвивати двосторонні відносини та нарощувати постачання вітчизняної продукції на ринок Арабської Республіки Єгипет.

Зі свого боку Абдель Фаттах Ас-Сісі наголосив, що його країна зацікавлена у розширенні відносин з Україною в усіх сферах, зокрема у створенні хабу українських компаній та їхній участі в єгипетських індустріальних зонах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зустрівся із президенткою Єврокомісії: про що говорили

З метою інтенсифікації двосторонньої співпраці лідери держав домовились про проведення найближчим часом засідання Міжурядової спільної комісії з економічного та науково-технічного співробітництва між Україною та АРЄ, а також переговорів на рівні міністрів закордонних справ. Президент Єгипту відзначив позитивний розвиток міжлюдських контактів між двома країнами та поінформував, що українці становлять більшість серед іноземних туристів в АРЄ.

Раніше Зеленський обговорив зі Столтенбергом збільшення присутності НАТО у Чорному морі.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський і президент Єгипту обговорили співпрацю в оборонній сфері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути