Ексклюзиви
пʼятниця, 13 травня 2022 12:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський готовий до переговорів із Путіним без посередників

Зеленський готовий до переговорів із Путіним без посередників
Війна зробила кордон між Україною і Росією не лише територіальним, але й історичним. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський готовий особисто зустрітися для переговорів із президентом Росії Володимиром Путіним.

Зокрема, без прокремлівських посередників і на умовах діалогу, а не ультиматумів, заявив глава держави під час інтерв'ю італійському телеканалу Rai 1.

"Що стосується переговорів із РФ, питання ускладнюється щодня. Я особисто так вважаю, тому що щодня звільняємо невеликі містечка і бачимо сліди знущань, тортур, розстрілів, які лишили російські військові. І саме тому ускладнюється момент про можливість переговорів", - заявив Зеленський.

За його словами, українське суспільство вісім років прагло говорити з Росією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арестович назвав два варіанти, які є в Росії

"Зараз суспільство налаштоване не позитивно. Я як президент готовий говорити з Путіним, але тільки з ним, без його посередників і на умовах діалогу", - підкреслив Зеленський.

Через повномасштабну війну проти України Путін не зможе зберегти лице. Але йому слід подумати про те, що ще можливо зберегти свою країну. Ця війна зробила кордон між Україною і Росією не лише територіальним, а й історичним, вважає президент.

"Я не думаю, що він зможе зберегти лице, і, чесно кажучи, я не думаю про те, що в майбутньому буде з цією людиною. Мені здається, що нам треба думати, що буде в майбутньому з Росією. Я насамперед думаю, що буде у нас, але це наші сусіди і в будь-якому випадку після нас прийдуть інші президенти і будуть змінюватися покоління. Путіну треба зберегти його державу. Все те, що було збудовано до нього", - додав Зеленський.

Раніше Зеленський говорив, що його терпіння щодо переговорів із Росією закінчується, враховуючи все більше свідчень про звірства, скоєні російськими військами.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час візиту в Україну 9 квітня привіз Володимиру Зеленському меседж: президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін - воєнний злочинець, його треба дотискати, а не домовлятися з ним.

Переговори з Росією йдуть дуже складно, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський готовий до переговорів із Путіним без посередників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути