понеділок, 11 січня 2021 14:54

Зеленський дав термінове завдання уряду

Зеленський дав термінове завдання уряду
Щоб не було непорозумінь між владою і суспільством. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський дав завдання Кабінету міністрів якнайшвидше провести детальну комунікацію з громадськістю щодо карантинних обмежень, впроваджених на період з 8 до 24 січня.

На нараді прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що обмеження в Україні значно м'якші, ніж локдауни у країнах ЄС. Зокрема у багатьох державах запроваджено комендантську годину, а жорсткий локдаун триває значно довше, ніж 2-3 тижні і постійно продовжується.

Також Шмигаль сказав, що в Україні працює транспорт, дозволена робота кіосків, продаються продукти харчування й побутова хімія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція відзвітувала, скількох порушників локдауну виловила

"Нинішній карантин розроблявся на основі карантину вихідного дня, який ми проходили у грудні і який дав серйозне зниження заражень.

Ми дозволили всім працювати впродовж свят, усі підприємці мали можливість заробити. Усі санітарно-епідеміологічні служби, Міністерство охорони здоров'я і світовий досвід показують, що після свят обов'язково настає зростання заражень, тому впровадження суворіших норм карантину є правильним рішенням і дасть змогу уникнути катастрофи", – заявив Шмигаль.

Зеленський дав доручення уряду якнайшвидше вийти з детальною презентацією всіх обмежень, щоб бізнес розумів, як він може працювати, а також щоб уникнути непорозумінь між владою та людьми, повідомляє сайт президента.

Купівлю деяких товарів на час карантину вирішили обмежити, щоб зменшити кількість контактів, сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський дав термінове завдання уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути