пʼятниця, 10 квітня 2020 18:39

Зеленський чиновникам: затягуємо паски

Зеленський чиновникам: затягуємо паски
Президент знову звернувся до депутатів

Від цього місяця зарплати чиновникам обмежать. Про це заявив президент Володимир Зеленський у відеозверненні в п'ятницю.

"Затягти паски мусять усі державні службовці. Уже з квітня, незалежно від рангу та посади, їхня зарплата не перевищує 47 тисяч гривень. Це стосується всіх - суддів, народних депутатів, прокурорів, працівників Національного банку України, ЦВК та багатьох інших чиновників", - заявив глава держави.

"Такі ж самі обмеження стосуються і членів наглядових рад. Мільйонні зарплати та премії пішли в минуле.

Усі ці рішення важливі і доводять філософію нового уряду. Це уряд для людей. Вірю, що це буде підтримано українським парламентом, який у понеділок, 13 квітня, розгляне зміни до державного бюджету.

Упевнений, що всі народні обранці стануть на бік українських лікарів, пенсіонерів, підприємців та всіх українців, які опинилися у скрутній ситуації", - продовжив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коломойський пішов на шантаж країни

Президент згадав про пропоновані урядом зміни до бюджету. Фонд боротьби з коронавірусом становитиме 66 млрд грн, сказав він.

"За ці кошти передбачено відчутно збільшити виплати лікарям. Також - купівля необхідного медичного обладнання та засобів індивідуального захисту. Виплати громадянам, які через карантин втратили роботу. А ще грошова допомога сім'ям лікарів, які загинули від Covid-19.

Хочемо застрахувати усіх медичних працівників як задіяних у протидії коронавірусу", - заявив Зеленський.

30 млрд грн хочуть направити на індексацію пенсій та допомогу в 1 тис. грн.

"Жодну гривню, закладену на оборону України, не буде зрізано. Усі реформи армії, закупівлю сучасного озброєння, виготовлення оборонної продукції буде продовжено.

Пріоритетом залишається і проєкт "Велике будівництво". Він стимулюватиме розвиток економіки та створить в Україні тисячі нових робочих місць", - сказав президент.

Також Зеленський заявив, що збережено частину видатків на розвиток регіонів, підтримку аграріїв, культурний фонд, виробництво українських фільмів та видавання книжок, підтримку спортсменів, підготовку освітніх кадрів та реформу нової української школи.

"Жодних скорочень не зазнають зарплати вчителів, стипендії студентам та видатки на наукову діяльність", - заявив Зеленський.

30 березня Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроєкт про вдосконалення механізмів регулювання банківської діяльності. Документ назвали антиколомойським.

Також парламент ухвалив закон про ринок землі.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський чиновникам: затягуємо паски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути