вівторок, 29 липня 2014 12:57

Заяви Яценюка не відповідають дійсності — експерт

Заяви Яценюка не відповідають дійсності — експерт
Фото: 24daily.net

Економіст і політолог Борис Кушнірук назвав заяви прем'єр-міністра Арсенія Яценюка відносно держбюджету дурними. Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua

"Арсеній Петрович робить багато заяв, які не варто було робити. Наприклад, що з 1-го серпня не буде чим платити зарплату військовим. Перше, це не відповідає дійсності. Друге, є можливість цього уникнути. Банально, Національний банк викупить мільярд чи два урядових облігацій. По суті, надрукує гроші і таким чином будуть кошти, щоб заплатити армії", - розповів експерт.

Він зауважив, що уряд має скорочувати видатки, бо у нього немає доходів.

"Спочатку навчіться коректно вести бюджет, а потім виходьте з подібними дурними заявами. Проблема виникла не з першого серпня. Чим Яценюк думав раніше? Намалювали нереалістичний бюджет. Для фахівців було зрозуміло, що падіння ВВП буде не 3%, а 8-9. Нереалістичний бюджет — це не так непрофесійність Мінфіну чи Мінекономіки, як корупційна складова. Питання не просто в тому, що треба більше грошей на фінансування. Уряд має скорочувати видатки, бо у нього немає доходів. Яценюк пропонує прийняти зміни до бюджету, які передбачають збільшення доходів і видатків, щоб не різати корупційні можливості", - зазначив Кушнірук.

На уточнююче запитання журналіста: "Навіщо Яценюк робить подібні заяви?" експерт відповів: "Це формування власного політичного іміджу. Розповідаючи всім, що усі мають забути про парламентські вибори, Яценюк найбільше демонструє передвиборчу активність. Пропагандистську, яка немає відношення до результатів його діяльності, коли уряд не проводить жодної реформи".

Нагадаємо, що Яценюк пообіцяв підписати постанову про виділення грошей на потреби армії, якщо Верховна Рада не ухвалить відповідний закон. Зазначимо, що у проекті змін до держбюджету на 2014-тий рік пропонується виділити додатково кошти для учасників АТО — це 9,1 мільярда гривень. Також прем'єр пропонує запровадити "військовий податок" — 1,5% від зарплати до кінця року.

Зараз ви читаєте новину «Заяви Яценюка не відповідають дійсності — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути