пʼятниця, 27 липня 2012 13:53

Спецтема: Боротьба за "мову"

Завтра судитимуть "мовного" активіста: "Влада усіх нас воліла би бачити у тюрмах"— Корчинський

Завтра судитимуть "мовного" активіста: "Влада усіх нас воліла би бачити у тюрмах"— Корчинський
Корчинський - влада нас ненавидить. Фото: hvilya.com

Сьогодні з'явилась інформація про те, що міліція затримала одного з учасників "мовного" мітингу під Українським домом Сергія Шевченка. Завтра о 10 годині має відбутися судове засідання у Голосіївському суді, щоб визначити міру запобіжного заходу для нього на час слідства.

Голова партії "Братство" Дмитро Корчинський закликає усіх небайдужих прийти і підтримати хлопця за адресою вулиця Потєхіна 14-а.

Корчинський впевнений, що після саморозпуску, переслідування мітингувальників за мову тільки починаються. Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Завтра суд буде визначати його подальшу долю щодо утримання під вартою. Певно, що він знаходиться у відділку — Печерському, або Шевченківському управлінні внутрішніх справ. Ми безумовно підемо на цей суд. Будемо захищати його по можливості, прийдемо, щоб висловити солідарність. Ясно, що адекватною реакцією було б відбити його у міліціонерів, у суддів, але українське суспільство ще заслабке для таких рішучих дій", - наголосив Корчинський.

За словами громадського діяча, Шевченка суд навмисне залишить на два місяці під вартою. Йому інкримінують непокору органам правопорядку.

"По теперішніх часах, якщо за вигук в бік Московського патріарха дають 15 діб, то йому дадуть вищу міру. Бо абсолютно неадекватні терміни, неадекватна реакція правоохоронних органів. Його залишать під вартою на час слідства, спочатку дається кілька діб, щоб і слідчі і адвокати могли підготуватися, а потім уже суд, зробивши вигляд, що він розглядає усі формальності, дає два місяці перебування під вартою", - розказав він.

Відповідаючи на питання, чому активістів почали заарештовувати саме зараз, Корчинський зауважив, що "влада усіх нас хотіла би бачити у в'язниці".

"У будь-якої влади розвинений репресивний інстинкт. Навпаки, коли вже розійшлися, коли акція закінчується, їх починають усіх в'язати. Вважають, що педагогічно, а по-друге, вони й справді нас ненавидять. Тобто влада діє так само ірраціонально: коли вона краде, дерибанить бюджет, то тут чинить цілком раціонально, а коли вони заарештовують активістів, чи пригнічують українську мову, то це взагалі альтруїзм з їхнього боку, вони йдуть просто за покликом серця. Хотіли б бачити усіх нас в тюрмах, і хотіли б, щоб українська мова зникла. В цьому своєму бажанні вони щирі — ніякого розрахунку тут нема", - підсумував політик.

Зараз ви читаєте новину «Завтра судитимуть "мовного" активіста: "Влада усіх нас воліла би бачити у тюрмах"— Корчинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

137

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути