неділя, 24 січня 2021 19:48

Завтра почнуть відбирати керівника САП

Завтра почнуть відбирати керівника САП
Торік у серпні з посади керівника САП звільнився Назар Холодницький. Фото: УНН

Конкурсна комісія почне відбирати керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури з 25 січня. Про це повідомила громадська організація Центр протидії корупції

19 і 20 січня відбулися засідання Комісії з відбору керівника САП, яка вирішила розпочати конкурс з наступного понеділка.

Конкурс включатиме стандартні етапи з тестування на знання законодавства, практичні завдання, тестування на поліграфі і психологічне дослідження, співбесіду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Офісі президента брешуть - ЦПК

Рішення щодо кожного кандидати буде ухвалюватися 7 голосами в Комісії за формулою 5+2. З яких щонайменше 2 голоси — квота Ради прокурорів (тобто міжнародні експерти) і щонайменше 5 голосів — від представників Верховної Ради.

"Оголошення конкурсу означає запуск процесу відбору ключового антикорупційного прокурора. Найголовнішим запобіжником в цьому процесі буде те, що кандидат зможе йти далі, лише якщо матиме підтримку визнаних міжнародних експертів. А це фактично унеможливлює перемогу кандидатів з необґрунтованими статками або очевидно недоброчесними рішеннями у минулій практиці", — каже голова ЦПК Віталій Шабунін.

У серпні минулого року Назар Холодницький написав заяву про звільнення з посади керівника САП. Він пропрацював понад 4 роки.

В Європарламенті заявили про загрозу для безвізового режиму з ЄС у зв'язку з проблемною процедурою обрання керівника САП.

У вересні Верховна Рада затвердила комісію з обрання керівника САП.
Зараз ви читаєте новину «Завтра почнуть відбирати керівника САП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути