четвер, 15 вересня 2016 10:09

Завод Порошенка досі не декомунізували

Завод Порошенка досі не декомунізували
Фабрика Roshen у Києві Фото: УНІАН

На фабриці кондитерської корпорації Roshen у Києві, яка належить Петру Порошенку, досі стоїть пам'ятник відомому німецькому письменнику і економісту, одному з найяскравіших символів комуністичного минулого Карлу Марксу.

Про це пише "Апостроф".

Крім того, ПАТ "Завод "Ленінська кузня", який також пов'язаний із главою держави, досі не перейменований, що є прямим порушенням законодавства.

За словами історика Володимира В'ятровича, завод "Ленінська кузня" оголосив конкурс на зміну назви в травні цього року, вже будучи штрафником з виконання законів про декомунізацію. Але досі в цьому напрямку нічого не зробили.

"Стосовно пам'ятника Карлу Марксу, очевидно, що тут немає взагалі ніяких виправдань, чому його не демонтовано. Ніяких винятків для підприємств немає. Пам'ятник мають усунути з публічного простору. Мені здається, що якщо ми говоримо про підприємства, пов'язані з главою держави, то тут надзвичайно важливо, щоб вони стали прикладом у дотриманні законодавства", - заявив історик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кабміні сказали, коли Україна остаточно звільниться від "совка"

Президент підписав пакет законів про декомунізацію 15 травня 2015 року. З 21 травня того року ці закони набули чинності. Згідно з новими правилами, в країні заборонено радянську символіку, засуджують комуністичний режим, відкривають архіви КДБ і визнають борцями за незалежність України воїнів УПА. Також підлягають перейменуванню об'єкти, які містять у назві символіку комуністичного тоталітарного режиму.

Зараз ви читаєте новину «Завод Порошенка досі не декомунізували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути