понеділок, 29 жовтня 2012 14:08

Завдяки фальсифікаціям в країні фактично відбувся державний заколот - Данилюк

Завдяки фальсифікаціям в країні фактично відбувся державний заколот - Данилюк
Олександр Данилюк: фальсифікаціями займався уряд і президент. Фото: www.newsmarket.com.ua

Під час виборів шляхом фальсифікацій в країні фактично відбувся державний заколот.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив координатор руху "Спільна справа" Олександр Данилюк.

"По суті, говорити про рівень демократичності у цих виборах, чи про рівень їхньої репрезентативності не доводиться. Я думаю, що в принципі сьогодні має стояти питання про те, чи можна говорити взагалі про те, що вибори відбулися як процедура, прописана в законі. Наразі це поки що гіпотеза - чи вони відбулися, чи не відбулися".

Так, зокрема, Данилюк розповів, що на більшості дільниць не було належним чином дотримано ані процедури голосування, ані підрахунку голосів.

Він наголосив: "Можна сказати, що на сьогоднішній день не було забезпечено контролю ані за видачею бюлетенів, а від так ми не можемо сказати, кому вони ці бюлетені видавали, ані за самим підрахунком. Фактично, в більшості випадків були відмови надати копії протоколів з мокрими печатками. Більше того, дуже багато було фактів, коли голови ДВК їхали до ОВК з просто непідписаними документами, або з підписаними, але не заповненими документами, що саме по собі є злочином".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У разі фальсифікацій, ми першими підемо під Раду викидати самозванців" - свободівець

Також, разючими фактами є неконтрольоване голосування великої кількості виборців на дому.

"Якщо говорити про голосування на дому, то я думаю, що зараз дуже важливо створити громадську ініціативу для того, щоби перевірити людей, які голосували вдома. Тому що сотні випадків вчора було зафіксовано, коли виборці приходили на дільницю, мали намір проголосувати, а їм казали, що вони проголосували вдома. І вони щиро дивувалися, бо вони не писали жодної заяви", - наголосив голова "Спільної справи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Свободі" похвалились, що не дали "регіоналам" викинути себе із бюлетенів

Він додав: "І тут треба говорити про те, що це не якісь мажоритарники цим займалися, бо це відбувалося в масштабах країни. А що цим насправді займався уряд, цим займався президент. Це означає, що шляхом фальсифікацій в країні фактично відбувся державний заколот. В результаті якого Верховна Рада буде сформована в недемократичний спосіб, а відтак фактично іде пригноблення як мінімум конституційного ладу".

"У нас демократія більшості, а не влада меншості", - підкреслив Данилюк.

Зараз ви читаєте новину «Завдяки фальсифікаціям в країні фактично відбувся державний заколот - Данилюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути