Ексклюзиви
субота, 02 липня 2022 12:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Затяжна війна в Україні грає на руку Путіну – ексгенсек НАТО

Затяжна війна в Україні грає на руку Путіну  – ексгенсек НАТО
Ризик затяжної війни Росії проти України існує. Фото: eastnews.ua

Існує ризик затяжної війни Російської Федерації проти України.

Саме таку ціль переслідує президент РФ Володимир Путін, заявив 1 липня колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен, передає "РБК-Україна".

"Найбільший ризик зараз – це тривалий конфлікт. Росіяни – майстри затяжних воєн. Ви лише подивіться на Грузію. У Південній Осетії це триває з 2008 року, в Криму – з 2014-го, на Донбасі теж. У Молдові, у невизнаному Придністров'ї росіяни вже десятиліттями. Так що вони фахівці у цьому", – сказав він.

Расмуссен, також пояснив, навіщо Путіну необхідна затяжна війна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексгенсек НАТО розповів, що для України стане перемогою у війні

"Мене турбує це. Затяжний конфлікт служить цілям Путіна, бо він вважає, що поки на сході України буде тліючий або заморожений конфлікт, це перешкоджатиме Україні домогтися реального прогресу в зближенні з Євросоюзом та НАТО. Мова також про прогрес у економіці", – зазначив ексгенсек Альянсу.

Путін вважає, що якщо конфлікт на сході України триватиме, то відновлення проходитиме важче.

"Найбільший ризик зараз в тому, що мета президента РФ – затягування конфлікту. Він не може здобути повну перемогу. Але з іншого боку, він просто намагатиметься тягнути це нескінченно", – резюмував Расмуссен.

Влада Російської Федерації готує економіку країни до підтримки армії, зокрема в умовах проведення так званих спеціальних операцій. Кремль, готуючись до тривалої війни в Україні, створює умови підтримки російської армії економікою РФ.

На розгляд Держдуми РФ внесли поправки до федеральних законів про підтримку збройних сил, які передбачають запровадження особливих заходів в економічній сфері. Вони зобов'язують російські підприємства незалежно від форм власності підтримувати російські так звані спеціальні чи антитерористичні операції. Поправка забороняє російським підприємствам відмовлятися приймати державні замовлення на забезпечення військових "спецоперацій" і дозволить змінювати контракти працівників та умови праці. Наприклад, змушувати росіян працювати вночі або у дні державних свят.

Зараз ви читаєте новину «Затяжна війна в Україні грає на руку Путіну – ексгенсек НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути