вівторок, 05 червня 2007 18:48

Затуліна впустили в Україну, а Дугіна відправили додому першим же рейсом

Російського політолога, лідера Євразійського руху Олександра Дугіна не пустили до України, куди він прибув для участі в 1-му міжнародному фестивалі "Велике російське слово" в Криму, що проходить на честь 208-ої річниці з дня народження Олександра Пушкіна.

Як заявив директор Інституту країн СНД, депутат Держдуми РФ Костянтин Затулін журналістам у вівторок в аеропорту Сімферополя, Дугін летів з ним одним рейсом, але лідера Євразійського руху не пропустили українські прикордонники.

Затулін нагадав, що в минулому році Дугіна Україна "оголосила нев"їзним" і "і в даний час виник казус - його не пускають".

Депутат також заявив, що рішення про заборону йому в"їжджати до України на рік було незаслуженим.

- Я відкидаю ці звинувачення, в яких мене звинувачували і продовжують звинувачувати. Я жодним чином не роблю замах на територіальну цілісність або на міжнаціональну згоду в Україні, - сказав російський депутат.

Офіційний сайт міжнародного "Євразійського руху" повідомляє, що Олександр Дугін прямував на організований Російською общиною в Криму фестиваль "Велике російське слово", де повинен був виступати на пленарному засіданні.

"У аеропорту Сімферополя Дугін без якого б то не було пояснення був оголошений персоною нон грата і депортований з території України першим же літаком, що летить до Москви", - повідомляє сайт "Євразійського руху".

Як повідомила прес-секретар голови СБУ Марина Остапенко, на початку червня закінчився річний термін обмеження на в"їзд Затуліну, проте таке обмеження продовжує діяти відносно Дугіна, лідера кримського "Прориву" Олексія Добичина і ряду інших росіян, дії яких в червні минулого року в Криму визнали такими, які порушують законодавство України, передає Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Затуліна впустили в Україну, а Дугіна відправили додому першим же рейсом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути