пʼятниця, 25 грудня 2009 11:27

Затулін назвав того, кого Москва хоче бачити президентом України

Затулін назвав того, кого Москва хоче бачити президентом України

Правляча партія РФ "Єдина Росія" не може не виділяти Віктора Януковича серед інших кандидатів у президенти України.

Як повідомили у прес-службі партії "Єдина Росія", про це сказав депутат Держдуми РФ Костянтин Затулін, коментуючи заяви президента Росії Дмитра Медведєва про те, що в Росії немає своїх кандидатів у президенти України.

"Заява президента - офіційний підхід, який не може бути іншим. Рішення справді приймає український виборець. Але для нашої сторони логічно стежити за тим, щоб це рішення було чесним і не порушувало закон.

Також очевидно, що через наш тісний зв`язок з Україною - і культурний, і людський - ми не можемо уникнути симпатій і антипатій. І з цієї точки зору в кожного є свій погляд на ситуацію в Україні", - сказав Затулін.

За його словами, Медведєвим була висловлена точка зору, що при нинішньому президенті України і нинішньому курсі розвиток російсько-українських відносин неможливий.

"Оскільки нинішній президент України є кандидатом на наступних виборах, можна сказати, що ми зафіксували свою позицію по відношенню до одного з кандидатів і дали зрозуміти, що ми не можемо бути зацікавлені в повторному обранні Віктора Ющенка президентом України", - сказав він.

"З іншого боку, знаючи, що в другий тур, найімовірніше, вийдуть Янукович і Юлія Тимошенко, на офіційному рівні не віддається перевага нікому.

Але це не означає, що на партійному рівні ми не маємо права цього робити. В даному випадку я маю на увазі ті обставина, що ми, партія "Єдина Росія", маємо свої відносини з Партією регіонів.

Ми вважаємо, що Партія регіонів представляє здебільшого російськомовного виборця України, що живе на сході, півдні і в центрі країни. Це все люди, які симпатизують Росії і хочуть розвитку російсько-українських відносин.

Розуміючи це, ми не можемо не виділяти Віктора Януковича в переліку кандидатів. Але це партійна позиція, а не позиція офіційна, державна", - додав член фракції "Єдина Росія" в Держдумі.

УНІАН
Зараз ви читаєте новину «Затулін назвав того, кого Москва хоче бачити президентом України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути