Ексклюзиви
пʼятниця, 18 жовтня 2019 12:40

Справою Гладковського українців відволікають від "формули Штайнмаєра" - адвокат затриманого

Справою Гладковського українців відволікають від "формули Штайнмаєра" - адвокат затриманого
Адвокат не знає, з якого приводу затримали Гладковського. Фото: ТСН

Адвокат колишнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, якого вчора затримали в аеропорту, Руслан Волинець дав брифінг у Києві.

За словами адвоката, він ще не знає, з якого приводу затримали Гладковського. Повістку йому досі не вручили.

Він зазначив, що за минулі 8 місяців Гладковський кілька разів залишав територію України і теоретично, якщо хотів би сховатися, міг зробити це раніше. А також припустив, що затримання не стосується "питання Бігуса" (розслідування журналістів про розкрадання в Укроборонпромі).

"У протоколі Гладковського називають підозрюваним, проте повістку йому не вручали. Тому я навіть не знаю, що коментувати. Якщо справа щодо заводу, то можу сказати, що жодних управлінських рішень Гладковський щодо нього не ухвалював. Можливо, це питання декларування. Але поки сказати нічого не можу", – зазначив Волинець.

"Мені здається, що цей факт із затримання був потрібен, швидше за все, не в юридичному сенсі, а для того, щоб переакцентувати увагу суспільства і громадськості з того, що його турбує: "формули Штайнмаєра" і реакції суспільства на ці події, - для того щоб була нова хайпова новина на даний момент. І судячи з новинних стрічок, які вчора були, ця мета таки досягнута. Це новина "№1" на вчорашній день, сьогодні та завтра".

25 лютого - 11 березня проект "Наші гроші" оприлюднив в рамках чотирьохсерійного проекту інформацію про корупційну схему закупівель в 2015-2017-х бронетанкововими підприємствами держконцерну Укроборонпром у рамках програми імпортозаміщення контрабандних комплектуючих із РФ через фіктивні фірми-"прокладки", включаючи ТОВ " Оптімумспецдеталь ". Автори розслідування стверджують, що до корупційних операцій причетні перший заступник секретаря РНБО України Олег Гладковский, екс-керівник "Укрспецекпорту" і глава держконцерну Укроборонпрому Павло Букін, а також директори підприємств та інші посадові особи держконцерну.

Гладковського звільнили з поста першого заступника секретаря РНБО указом президента 4 березня з метою забезпечення об'єктивного розслідування. Справа отримала широкий громадський і політичний резонанс інформації проекту "Наші гроші" Bihus Info.

10 жовтня президент України Володимир Зеленський запевнив, що незабаром правоохоронні органи оприлюднять результати розслідування фактів корупції в дежконцерні Укроборонпром.

Гладковський, який займав посаду першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) до березня поточного року, у липні поточного року знову очолив корпорацію "Богдан", президентом якої він був із моменту її створення 2005-го до призначення на держслужбу. 2014-го завод корпорації "Богдан" у Черкасах перепрофільований на випуск військової техніки.

Зараз ви читаєте новину «Справою Гладковського українців відволікають від "формули Штайнмаєра" - адвокат затриманого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути