вівторок, 25 липня 2023 22:46

Затриманий депутат Пономарьов переписувався з ФСБ – "Схеми"

У телефоні народного депутата від забороненої партії "Опозиційна платформа – За життя" Олександра Пономарьова знайшли листування зі співробітниками Федеральної служби безпеки РФ.

Він підтримував з ними зв'язок протягом весни-літа 2022 року, перебуваючи під окупацією, повідомляють "Схеми".

Пономарьов домовлявся із ними про зустрічі у Бердянську і Криму та звітував про роботу своїх підприємств на окупованій території.

"Вітаю, треба поспілкуватися!", – йдеться в повідомленні, надісланому Пономарьовим 10 червня 2022 року співробітнику ФСБ з позивним "Богун".

У відповідь "Богун" пропонує депутату зустрітися "в неділю в Сімферополі".

11 липня 2022 року "Богун" надсилав Пономарьову голосове повідомлення, у якому називав його "батя" і розповідав про стан здоров'я "тещі", повідомляючи, що "допомога не потрібна".

Автор: t.me/cxemu
  Листування Пономарьова з "Богуном"
Листування Пономарьова з "Богуном"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп від ОПЗЖ має громадянство РФ, а його бізнес заливав українські танки неякісним мастилом - "Схеми"

Також в телефоні Пономарьова виявили листування з контактом, на ім'я Віктор "Лис". Мова може йти про ще одного працівника ФСБ, підлеглого "Богуна". З ним Пономарьов, судячи з листування, зустрічався кілька разів, наприклад 28 травня 2022 року.

А за три дні "за підсумками" цієї зустрічі нардеп надіслав ФСБшнику документ, у якому називалася "доцільною" інтеграція підприємств холдингу Пономарьова "в економіку Криму".

"Пропонується здійснити введення зовнішнього управління у вигляді юридичної особи з республіки Крим. Мета – формування нових ринків збуту, укладення договорів, налагодження поставок до країн Азії через Крим", – ідеться в документі, надісланому Пономарьовим "Лису".

Автор: t.me/cxemu
  Листування Пономарьова з "Лисом"
Листування Пономарьова з "Лисом"

Журналісти зазначають, що Пономарьов раніше підтверджував у коментарі "Схемам", що в окупації мав контакти зі співробітником ФСБ "Богуном", але говорив, що це "ФСБшник у балаклаві, який намагався схилити його до співпраці", від якої він "відмовився".

25 липня суд арештував підозрюваного у державній зраді народного депутата від забороненої "Опозиційної платформи – За життя" Олександра Пономарьова без права застави.

Раніше генеральний прокурор підписав йому повідомлення про підозру у державній зраді.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Державне бюро розслідувань.

Зараз ви читаєте новину «Затриманий депутат Пономарьов переписувався з ФСБ – "Схеми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути