Ексклюзиви
середа, 05 квітня 2006 14:35

Затримали ймовірних замовників вбивства Симоненка

Сьогодні правоохоронці затримали двох підозрюваних Миколу Грабовського і Аллу Бондаренко в організації вбивства Анатолія Симоненка, якому було 44 роки. Ймовірна вартість замовлення $5 тис.

Симоненко балотувався на пост селищного голови Мирного від Республіканської партії.Згідно з останнім опитуванням проведеним 24 березня, жителі Мирного, що на сході Криму під Євпаторією, своїм мером збиралися обрати саме Анатолія Симоненка.

Того ж дня ввечері, 24 березня, приблизно о 21:00 на Симоненка скоїли напад в самому центрі селища, коли він повертався з виборчого штабу зі своєю дружиною та ще однією колегою.

Двоє молодиків виринули ззаду з темряви і почали бити Симоненка по голові металевими прутами. Його дружина Олена, яка була поруч, кликала на допомогу, але ніхто не почув вчасно.

За 10 секунд злочинці зникли так само раптово, як і з"явилися. Жінкам допомогли випадкові перехожі. Вони на руках донесли Анатолія до найближчої швидкої. Його відвезли до райцентру в лікарню. Там він помер на п"ятий день не приходячи до тями.

Жителі Мирного вважають, що вбивство Анатолія Симоненка замовив місцевий підприємець Микола Грабовський. Саме він боявся перемоги Симоненка на виборах. Місцеві мешканці розповідають, що Симоненко збирався в разі перемоги судитися із Грабовським від імені селищної ради за нерухомість в Мирному, яку той незаконно орендував.

– Він прибрав собі до рук колишню дитячу поліклініку. Перевів лікарів у дорослу, а із приміщення зробив собі магазин "Тисяча дрібниць" - розказав друг Симоненка Олег Парасків, 39 років. - В місцевому готелі, який орендував, обіцяв зробити санаторій, ремонт провести і поставити  меблі. Але нічого з того не зробив. Лише отримував від курортників чималий прибуток. Цього року термін дії договору оренди у нього закінчився. Виконком селищної ради не дав згоди на подальшу оренду. Так Грабовський "протягнув" потрібне йому рішення через своїх депутатів у селищній раді. Це незаконно, і в разі перемоги Симоненка селищна рада повернула би готель через суд під свій контроль. Анатолій збирався повернути громаді спортзал, де Грабовський влаштував приватну сауну. І він таки переміг на виборах.

За Симоненка проголосували 606 виборців із 1806 повнолітніх жителів селища. Основного свого суперника Анатолій Симоненко випередив на 255 голосів.

За матеріалами "Газети по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Затримали ймовірних замовників вбивства Симоненка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути