субота, 28 травня 2022 03:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Захисники на півдні України добряче насипали окупантам

Захисники на півдні України добряче насипали окупантам
Оперативне командування "Південь" відзвітувалось за минулий день. Фото: Міноборони

Окупанти підтягнули на Херсонщину ешелон з близька 30 одиниць п'ятдесятирічних розконсервованих танків Т-62, а також автомобільну техніку, бойові броньовані машини, реактивні системи залпового вогню.

За результатами контратак ЗСУ, противник втратив 63 військових та 19 одиниць ворожої техніки, повідомляє Оперативне командування "Південь" в Facebook.

Втрати окупантів:

три сучасних танки Т-72;

п'ять одиниць іншої броньованої техніки та дві автомобільної;

реактивна система залпового вогню "Град";

самохідна артустановка;

один літак та шість гелікоптерів.

На лінії зіткнення тривають бойові дії.

По наших позиціях ворог наніс п'ять ударів гелікоптерами Мі-8. Намагаючись ще раз атакувати наші позиції трьома гелікоптерами, ворог отримав гідну відсіч.

Під час авіаційної активності в небі над Миколаївщиною та Херсонщиною дві ворожих ракети типу "повітря - повітря" самоліквідувалися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повітряні сили України розповіли подробиці знищення Су-35 окупантів

"Випущені вони були з того самого літака Су-35, який був збитий нашим винищувачем Міг-29. Тож, кара небесна спіткала і літак, і ракети", йдеться в дописі.

Шторм в Чорному морі змушує частину ворожого корабельного угруповання відтягнутися до місць укриття біля Криму, але два ракетних та три десантних кораблі продовжують виконувати функцію блокувальників судноплавства та погрожувати нанесенням ракетних ударів по території України.

У прикордонні з Придністров'ям ситуація стабільна і контрольована. Тривають контрдиверсійні заходи, забезпечено надійну охорону державного кордону.

Противник продовжує укріплювати свою оборону. З метою забезпечення себе будівельними матеріалами рашистські окупанти запустили на Херсонщині роботу цементних та бетонних заводів. Також варвари заради власної оборони зривають плити із доріг.

Зараз ви читаєте новину «Захисники на півдні України добряче насипали окупантам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути