Ексклюзиви
четвер, 10 листопада 2016 13:20

Захист Щурікова звинуватив НАБУ у брехні: "Ми досі не бачили обвинувальний акт і матеріали слідства"

 

Фігурантам "справи ОПЗ" Сергію Переломі і Миколі Щурікову досі не вручили обвинувальний акт, незважаючи на те, що Національне антикорупційне бюро України відрапортувало про направлення справи до суду. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook адвокат Ігор Черезов.

"Ну, дають піарники НАБУ! Публікуйте одразу тексти майбутніх рішень судів! Нижче наведено радісне повідомлення про те, що НАБУ направило справу по ОПЗ до суду. А нічого, що нікому ще обвинувальний акт не вручали?! Може, опублікуєте одразу вирок суду у цій справі? Ну, щоб не гадати...", - зазначив він.

Водночас адвокат Миколи Щурікова Андрій Циганков повідомив в коментарі "Буквам", що заява НАБУ про те, що підозрювані у цій справі вже ознайомилися з матеріалами слідства, не відповідає дійсності.

"Ніхто з представників НАБУ не ознайомив Щурікова з матеріалами справи. Тому я взагалі не розумію, що мають на увазі в НАБУ, публікуючи таку інформацію", - додав він.

Раніше НАБУ і САП програли низку судів по так званій "справі ОПЗ", зокрема, не задовольнили клопотання НАБУ про усунення Сергія Переломи з посади першого заступника правління НАК "Нафтогаз України", НАБУ програло апеляції з приводу обрання запобіжного заходу топ-менеджерам ОПЗ Сергію Переломі і Миколі Щурікову, нині вони - на свободі.

Микола Щуріков пройшов обстеження на поліграфі, яке, як засвідчив відомий фахівець Леонід Гаєвський, показало його невинуватість за пред'явленими звинуваченнями.

Генеральна прокуратура України призначила розслідування протизаконних дій службових осіб НАБУ і слідчого судді в справі ОПЗ.

Народні депутати України звинуватили екс-губернатора Одещини Міхеіла Саакашвілі в зриві приватизації ОПЗ і умисному заниженні його вартості, вказавши, що його дії мають ознаки високопосадової корупції.

За словами Миколи Щурікова, особливу роль в "справі ОПЗ" і зриві приватизації підприємства шляхом організації гучних скандалів навколо нього відіграв давній соратник Саакашвілі, перший заступник директора НАБУ Гізо Углава, який супроводжував всю документацію у справі.

До Генпрокуратури України подали заяву групи нардепів про злочин, вчинений Міхеілом Саакашвілі.

Зараз ви читаєте новину «Захист Щурікова звинуватив НАБУ у брехні: "Ми досі не бачили обвинувальний акт і матеріали слідства"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути