пʼятниця, 31 серпня 2012 10:39

Спецтема: Луценко за ґратами

Захист Луценка не виключає провокацій проти нього у колонії

Захист Луценка не виключає провокацій проти нього у колонії
Олексій Баганець каже, що Луценка хочуть принизити. Фото: liga.net

Екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка етапували до Менської колонії, щоб ще більше принизити і морально натиснути на нього.

Про це коментарі Gazeta.ua розповів захисник Луценка у суді Олексій Баганець. Нагадаємо, сьогодні зранку Луценка вивезли з київського СІЗО у напрямку колонії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-міністра Луценка повезли із СІЗО в колонію

"Звичайно ми прогнозували, що його етапують. Якщо притримуватись чисто букви закону, то підстав не етапувати його у місця виконання покарання не було. Вони мало право етапувати. Інша справа, що який смисл його сьогодні етапувати, якщо ще буде розглядатись апеляційна скарга у суді, куди його будуть зобов'язані доставити? Щоб знову його через кілька тижнів етапувати? Це все державні кошти. Думаю, тут мотив такий, щоб більше дошкулити йому, більше принизити, морально натиснути. Це цілком вписується у ненормальне поводження з ним, як із засудженим. Це буде використане захистом при подачі скарги у Європейський суд з прав людини щодо нелюдського поводження з ним", - розповів адвокат.

Водночас, захисник каже, що не знає, кого можуть підселити до екс-міністра у камеру. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що це будуть спеціально відібрані люди.

"Він буде відбувати покарання у установі, де відбувають покарання усі вищі представники правоохоронних органів. Там немає осіб, які були засуджені за вчинення кримінальних злочинів із числа не працівників правоохоронних органів", - зазначив Баганець.

Проте, захисник не виключає, що проти Юрія Луценка можуть бути якість провокації.

"Не дивлячись, що це колишні працівники правоохоронних органів, але там засуджені не за те, в зв'язку з чим сьогодні перебуватиме там Юрій Луценко. Бо Луценко не злочинець, я говорив і буду говорити про це на усіх етапах. Його провину у будь-якому злочині не довели. Уявіть, що там перебувають не тільки за одержання хабарів, а й застосування насильства і за умисні вбивства. На привеликий жаль, сьогодні суспільство криміналізоване не тільки в цілому, а в тому числі правохоронна система", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналістам показали камеру для Юрія Луценка в Менській колонії

Баганець має сумніви, що у Менській колонії є належні умови для лікування Луценка, адже раніше представники МОЗ дійшли висновку, що екс-міністр потребує лікування у спеціалізованому стаціонарі.

"Йому треба надавати медичну допомогу, що не робиться. А обстежувати по сто разів немає сенсу, бо він знає, на що він хворий. Не думаю, що в умовах колонії можуть надати допомогу, якої потребує Луценко. Його потрібно поміщати у спеціалізований гастроентерологічний стаціонар, такий був висновок і рекомендації лікарів МОЗу", - нагадав адвокат.

Зараз ви читаєте новину «Захист Луценка не виключає провокацій проти нього у колонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути