середа, 02 жовтня 2013 12:22

Зараз опозиція не повинна налякати Януковича серйозними акціями - експерт

Зараз опозиція не повинна налякати Януковича серйозними акціями - експерт
Фото: rus.newsru.ua

Політолог Михайло Погребинський переконаний, що до Вільнюського саміту, коли можливо Україна підпише Угоду про асоціацію із Європейським Союзом, опозиція не повинна проводити масштабні акції. Таким чином вона просто може "налякати" президента Віктора Януковича, а він змінить стратегічний курс країни.

Таку думку він висловив в коментарі Gazeta.ua.

"Серйозних акцій не може бути просто тому що опозиція має мету не налякати президента, і щоб він не передумав і таки підписав Угоду про асоціацію з Європейським Союзом", - висловив думку експерт.

Водночас, він наголосив: "Тому, я думаю, що є позиція симпатиків на Заході, яка таки впливає на наших опозиціонерів. Немає жодних підстав очікувати загальноукраїнських масових акцій, тому поки не буде нічого серйозного".

Окрім того, на думку Погребинського, після Вільнюського саміту "почнеться робота на конкуренцію із президентом, на дискредитацію влади".

Також, він переконаний, що навіть, якщо опозиція почне акції, то її сили не будуть консолідовані: "Думаю, що конкуренція між всередині опозиційного табору буде зберігатись. Сьогодні є суттєве перевищення рейтингів Кличка".

Як повідомлялося раніше, опозиція заявила, що акції "Вставай, Україно!" не припинялись, вони тривають в інших форматах. За словами нардепа від "Батьківщини" Сергія Пашинського опозиційні сили вирішили стати "ближчими до людей", і започаткувати акцій у районних центрах. Вони пообіцяли більше акцентувати увагу "не на загальнополітичних речах, а на місцевій проблематиці".

У "Свободі", в свою чергу, вважають, що після Вільнюського саміту зросте вулична активність:"Зараз ми розуміємо... ключове завдання усього українського суспільства, влади й опозиції – зробити все можливе для підписання угоди з ЄС, тому зараз опозиція ключову увагу звертає саме на цю роботу, на якісну підготовку законодавства", - наголосив "свободівець" Юрій Сиротюк.

Він нагадав, що на акцію "Вставай, Україно" не завжди приїжджали всі три опозиційні лідери: "Один із лідерів опозиції, який пропустив із поважних причин більшість акцій "Вставай, Україно", заявив про власний тур".

Нагадаємо, у липні лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявляв, що опозиція продовжить всеукраїнську акцію "Вставай, Україно!" восени. Він зазначав, що акція "Вставай, Україно!" "обов'язково буде доходити до малих міст, до сіл".

Зараз ви читаєте новину «Зараз опозиція не повинна налякати Януковича серйозними акціями - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути