понеділок, 02 квітня 2007 10:01

Запорізька міськрада просить Верховну Раду надати російській статусу державної

Запорізька міська рада просить Верховну Раду надати російській мові статус другої державної протягом весняної сесії Ради. Про це сказано в зверненні міськради.

На думку депутатів, Конституція України недостатньо враховує особливості історичного й національно-культурного розвитку українського суспільства, відносячи російську мову до мов національних меншин.

Також зазначається, що конституційна й законодавча недооцінка російської мови ускладнює реалізацію прав значної частини населення України на отримання освіти, інформації, задоволення культурних потреб рідною мовою.

Запорізька міськрада своїм рішенням "Про створення умов для подальшого розвитку російської мови в місті Запоріжжі" від 28 березня повторно надала російській мові статус регіональної на території міста.

У лютому Апеляційний суд Запорізької області залишив у силі рішення суду Орджонікідзевського району, яким скасовується рішення Запорізької міської ради від 5 липня 2006 року про надання російській мові статусу регіональної на території міста.

Міськрада мала право оскаржити це рішення в касаційному порядку, але не скористалася ним, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Запорізька міськрада просить Верховну Раду надати російській статусу державної ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути