Ексклюзиви
четвер, 12 вересня 2019 12:43

Замість позбавлення мандату - штраф: Зеленський пом'якшує долю кнопкодавам

Замість позбавлення мандату - штраф: Зеленський пом'якшує долю кнопкодавам
Раніше Зеленський пропонував позбавляти кнопкодавів мандату, тепер - штрафувати. Фото: president.gov.ua

Заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук опублікував у Facebook президентський законопроект про накладення штрафів на нардепів-кнопкодавів.

Документ має назву "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами України".

Депутатів пропонується за кнопкодавство карати штрафом від 3 до 5 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або 50-85 тис. грн.

Апарату Верховної Ради доручать слідкувати за голосуванням депутатів і виявляти кнопкодавів.

3 вересня Верховна Рада направила до Конституційного суду інший законопроект президента про припинення повноважень нардепів за кнопкодавство і відсутність на засіданнях парламенту та комітетів без поважної причини.

Ззідно з документом, Зеленський пропонував нові підстави дострокового припинення повноважень нардепа - "встановлення судом факту неособистого голосування".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скічко прокоментував кнопкодавство за його карткою

11 вересня двоє народних депутатів від "Слуги народу" голосували за колег. Олена Копанчук тисла кнопку сусіда під час голосування за законопроект про будівельні норми щодо удосконалення нормування у будівництві. Сергій Литвиненко кнопкодавив за включення до порядку денного законопроекту про внесення змін до Конституції щодо уповноважених ВР і його направлення до Конституційного суду.

Зараз ви читаєте новину «Замість позбавлення мандату - штраф: Зеленський пом'якшує долю кнопкодавам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути