пʼятниця, 21 квітня 2023 20:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Залужний показав, як б'ють "еліту" російської армії

Залужний показав, як б'ють "еліту" російської армії
Українські воїни розбили бригаду російської морської піхоти. Фото: Facebook.com/CinCAFU

Українські воїни розбили "еліту" російського війська – 155-ту окрему бригаду морської піхоти.

Ворога розбили у ході операції, під час якої вдалося повністю взяти під контроль Верхні Дачі на підступах до Вугледару у Донецькій області. Відео опублікував головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

"Воїни 35-ї окремої бригади морської піхоти ім.контр-адмірала Михайла Остроградського упродовж місяців знищують техніку та живу силу ворога на підступах до Вугледару", – розповів генерал.

Зі слів головнокомандувача, в ефективній взаємодії з іншими підрозділами ЗСУ, морська піхота проводить як оборонні так і контрнаступальні дії.

"Яскравим прикладом стала операція, під час якої вдалося повністю взяти під контроль Верхні Дачі на підступах до Вугледару", – повідомив Залужний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб розвіяв міф про "непереможні" російські танки і показав металобрухт

"Є сильне відчуття гордості за те, що саме морська піхота Збройних сил України показала Тихоокеанському флоту свою міць, наполегливість, стійкість, мужність. І, відповідно, більше двадцяти морпіхів ворога ми взяли у полон, завдяки ефективній взаємодії 35-ї та 56-ї бригад", – сказав один з командирів 35-ї бригади морської піхоти.

Українські морські піхотинці постійно тренуються і вдосконалюються, щоб давати відсіч ворогу на кожному клаптику рідної землі, заявив головнокомандувач ЗСУ.

Російські окупанти зосереджуються на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському і Шахтарському напрямках. Сили оборони України протягом доби відбили близько 30 атак ворога.

За 422 дні українські воїни знищили 7126 броньованих машин окупантів, 3668 танків, 293 гелікоптера і 308 літаків. "200-х" – 185 050 окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Залужний показав, як б'ють "еліту" російської армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути