Ексклюзиви
вівторок, 26 грудня 2023 21:30

Спецтема: Війна Росії проти України

"Залужний відділив мухи від котлет" - чому Головком вийшов на телебачення

"Залужний відділив мухи від котлет" - чому Головком вийшов на телебачення
Залужний наголосив, що Збройні сили виконують свою роботу. Фото: Facebook

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вийшов до ЗМІ і дав зрозуміти, хто за що відповідальний у державі.

Головна думка Головкома - Збройні сили виконують свою роботу. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Андрій Миселюк.

"Залужний не тільки брифінг провів, а ще й виступив в ефірі телемарафону. Основні меседжі повторив і там, і там. На мій погляд, головна думка його - Збройні сили виконують свою роботу. І що ЗСУ не є суб'єктом законодавчої ініціативи. Тому і жодних подань з цифрами не робили. Головнокомандувач достатньо чітко і конструктивно розділив, де його сфера обов'язків і відповідальностей органів центральної влади, а де - ЗСУ. При цьому пояснив, що представники Генштабу брали участь у робочих групах і опікувалися вони питаннями функціонування саме ЗСУ", - сказав Миселюк.

Залужний у публічному просторі розділив "мух і котлет" окремо, наголосив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мобілізацію провалюють": військовий обурився помилками влади

"Тому що коли Зеленський заявив, що Генштаб вийшов до нього з поданням на 450 тисяч додаткових людей, це створило у суспільстві напруженість. Тому виникла потреба розставити чіткі акценти", - додав Миселюк.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний в ефірі телемарафону заявив, що військове командування України на постійній основі формує свої запити на боєприпаси, зброю і людський ресурс. Але запиту на конкретну цифру мобілізованих уряду не подавало.

Залужний сказав, що Генеральний штаб ЗСУ не наділений правом законодавчої ініціативи, тому жодних документів уряду не подавав. Водночас генерал підтвердив, що ЗСУ працювали із суб'єктом законодавчої ініціативи - Міністерством оборони. А вже Міноборони, за словами Залужного, ймовірно, подавало законопроєкт щодо вдосконалення мобілізації до Кабінету міністрів.

Зараз ви читаєте новину «"Залужний відділив мухи від котлет" - чому Головком вийшов на телебачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути