понеділок, 16 березня 2020 17:34

Закрити метро та міжміські перевезення – Зеленський дав завдання уряду

Автор: president.gov.ua
 

Президент Володимир Зеленський дав завдання Кабінету міністрів та іншим органам влади забезпечити заходи з протидії поширенню коронавірусу.

Завдання глава держави оголосив у відеозверненні.

1 - із 00:01 17 березня заборонити приймати відвідувачів закладам харчування, розваг і послуг. Ресторанам і кафе дозволити приготування їжі лише на доставку.

2 - із 12:00 18 березня заборонити залізничне, авіа- та автобусне міжміське та міжобласне пасажирське перевезення. Заборонити роботу метрополітенів. Міські перевезення можуть здійснюватися у режимі до 10 осіб у маршрутках і таксі та до 20 осіб у тролейбусах, автобусах і трамваях.

3 - провести перемовини з Міжнародним валютним фондом та міжнародними партнерами щодо надання фінансової підтримки для подолання наслідків коронавірусу.

4 - Нацбанку, Міністерству фінансів, державним і комерційним банкам представити програму кредитних канікул для малого і середнього бізнесу та концепцію податкових змін.

5 - пенсіонерам, які отримують менше 5 тис. грн доплатити по 1 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куди звертатися з підозрою на коронавірус, якщо не маєте сімейного лікаря

6 - запровадити режим надзвичайної ситуації з 17 березня в областях з підтвердженими випадками коронавірусної хвороби - Чернівецькій та Житомирській.

7 - заборонити планові операції. Здійснювати лише термінові та невідкладні заходи. Підготувати та перепрофілювати медичні заклади для прийому та лікування інфікованих хворих у тяжкому станы. Розробити механізм доставки ліків працівникам Укрпошти для людей похилого віку.

8 - заборонити масові заходи за участі більше 10 осіб, включно з обрядами та церемоніями.

9 - обмежити експорт продуктів харчування за визначеним урядом переліком.

10 - міністерствам, головам ОДА, місцевого самоврядування, керівникам підприємств забезпечити безперебійну роботу продуктових магазинів, магазинів побутових товарів, аптек, АЗС, банківських установ, страхових компаній, підприємств критичної інфраструктури та вантажного транспорту.

11 - забезпечити стандартну роботу органам державної влади, закладам охорони здоров'я, правоохоронним органам та Верховній Раді.

Із 12 березня в Україні діє карантинний режим для запобігання поширенню коронавірусу. Захворювання офіційно підтвердили у п'яти людей.

Зараз ви читаєте новину «Закрити метро та міжміські перевезення – Зеленський дав завдання уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути