середа, 05 вересня 2012 18:12

"Закон про обмеження протестів в Україні не працюватиме, бо ідіотів у нас не багато" - нардеп

"Закон про обмеження протестів в Україні не працюватиме, бо ідіотів у нас не багато" - нардеп
Юрій Одарченко: Влада робитиме все, щоб унеможливити протести. Фото: politrada.com

Президент Віктор Янукович намагається будь-якими засобами не допускати людей до протестів.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від БЮТ-"Батьківщини" Юрій Одарченко.

Він переконаний, що Верховна Рада прийме будь-який закон, щоби унеможливити масові протести. Зокрема, на думку нардепа, парламент ухвалить і законопроект № 2450 "Про порядок організації і проведення мирних заходів", який стоїть у порядку денному ВР на четвер, 6 вересня. На думку експертів, цей законопроект значно звужує права людей на мирні зібрання і дозволить владі забороняти, або розганяти будь-який мітинг.

"Я думаю, що партія влади буде робити все, щоби якомога скоріше ухвалити цей закон, - підкреслив Одарченко. - У Конституції України прописано безумовне право людей на мирні зібрання. Будь-який закон, який би він не був, буде звужувати ці права. Я вважаю, що ухвалення цього закону, вбачаючи ще обличчя нашої сьогоднішньої влади, сприятиме саме цьому".

"Бютівців" підкреслив, що вже зараз по всій країні виникають локальні акції спротиву. Так зокрема, у Луганську зараз протестують чорнобильці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці можуть втратити відвойований простір свободи

"Люди налаштовані абсолютно рішуче. Це не партії їх туди привели, а привело їх їхнє нужденне життя. Для того, щоб такі питання чи моменти нейтралізувати, влада, безумовно, буде прикриватися якимось законом, який прийме Верховна Рада", - переконаний парламентар.

Він додав: "Коливання курсу гривні свідчить про серйозніші проблеми в економіці. Зараз Партія регіонів готується до того, щоби спиратися на силу і нейтралізувати виступи людей шляхом застосування працівників міліції".

Таким чином, за словами Одарченка, влада готується не тільки до парламентських виборів, а й до президентських.

"Це підготовка до того стилю спілкування з населенням. Януковича цікавлять не тільки вибори у Верховну Раду,а й майбутні президентські вибори, тому він думає, що йому допоможе такий начебто жорсткий, силовий варіант", - наголосив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Законопроект "Про мирні зібрання" можуть прийняти без висновків Венеціанської комісії

Водночас, він переконаний, що в Україні все рівно не буде жорсткого варіанту щодо проведення мирних зібрань, оскільки правоохоронці на це не підуть.

"Працівники міліції — це живі люди. Ми часто спілкуємося з ними на акціях, я абсолютно чітко бачу і відчуваю, що у них немає жодних переконань у правильності того, що їх змушують робити. Тому якісь силові методи навряд чи будуть. Бо їм немає чого захищати. По суті, це не їхня боротьба проти українського народу. Прийнятий закон буде для влади дуже важко застосовувати, бо круглих ідіотів в країні не так багато", - підкреслив Одарченко.

Зараз ви читаєте новину «"Закон про обмеження протестів в Україні не працюватиме, бо ідіотів у нас не багато" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути