понеділок, 10 вересня 2012 21:49

Закон МВС про купівлю сім-карток за паспортом - дурнуватий – "нунсівець"

Закон МВС про купівлю сім-карток за паспортом  - дурнуватий – "нунсівець"
Фото: gazetavv.com

"Нунсівець" Юрій Гримчак вважає, що законопроект, яким пропонується змусити українців купувати картки мобільного зв'язку виключно за паспортом, ніякої практичної користі не дасть.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу.

"МВС написала дурнуватий закон – тут немає питань.  По-друге, якщо вже казати чесно, то телефон слухається не тільки по номерам, а по емейлу. Це було зроблено тому, що на сьогоднішній день варіант для ефективного розкриття злочинів – це саме використання мобільних телефонів", - розповів нардеп.

Гримчак вважає, що разом із цим законом можуть з'явитися аналогічні, що зменшують особисту свободу громадян.

"Відверто лякає те, що завжди все починається з маленького. Щоб купити сім-картку, треба буде показати паспорт, сьогодні валюту вже так купуємо, дійде до того, що заборонять ксерокси, бо терористи випускають листівки. Післязавтра може бути вже так – хочеш підключитися до інтернету, давай пакет даних: паспорт, де працюєш, рівень благонадійності", - не виключає політик.

Та й обманути закон можна буде дуже легко, тому про його корисність говорити не доводиться, вважає Гримчак: "Говорять про чорний ринок – у нас купували вишки, а фірма, в яку наша держава вбухала сотні мільйонів, зареєстрована на двох бомжів. Виявляється, що ті ні сном ні духом не знають, що вони такі поважні люди. Маючи трохи випиваючого  сусіда – береш його паспорт і купуєш картку. Фактичної користі це не має, окрім одної – повний контроль  за населенням.  Можна дивитись, куди ходять смски, можна повністю виявляти місцезнаходження людини".

"Зменшується свобода слова, - додав політик.  - Зменшується свобода зібрань. Один з наступних моментів – персональні дані кожної людини. Варіант прийняття цього закону можливий".

 

Зараз ви читаєте новину «Закон МВС про купівлю сім-карток за паспортом - дурнуватий – "нунсівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути