субота, 25 січня 2014 20:45

Заклики до зброї призведуть до жахливих наслідків — думка

Заклики до зброї призведуть до жахливих наслідків — думка
Вадим Карасьов. Фото: gart.org.ua

Експерти жорстко засуджують слова деяких політиків про те, що люди повинні взятися за зброю.

Про неприпустимість таких закликів заявив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, коментуючи слова нардепа Анатолія Гриценка про те, що всі, хто має легальну зброю, повинні вийти на захист Майдану.

"З приводу заклику екс-міністра оборони Анатолія Гриценка виходити зі зброєю на Майдан можу сказати, що сьогодні потрібно не закликати брати в руки зброю, а насамперед, взяти себе в руки і заспокоїтися", - підкреслив Вадим Карасьов.

За його словами, наразі будь-які слова і заклики, що озвучуються політиками, повинні бути ретельно продуманими і зваженими.

"Відповідальність влади і опозиції сьогодні велика, як ніколи: треба не допустити ескалації конфлікту, що загрожує жахливими і нікому не вигідними і не потрібними наслідками. І тому необхідно припинити війну слів, щоб вона не перейшла у війну людей", - сказав експерт.
Як повідомлялося раніше, на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук Анатолій Гриценко написав: "Усім, хто має легальну вогнепальну зброю, в першу чергу народним депутатам, генералам і офіцерам запасу з досвідом війни в Афганістані та участі у миротворчих операціях, ветеранам спецназу Збройних Сил та інших силових структур, працівникам приватних охоронних структур, журналістам, всім відповідальним громадянам — у разі небезпеки стати на захист людей зі зброєю".

Форум Євромайданів підтримав заклик нардепа Анатолія Гриценка про патрулювання вулиць міста та застосування легальної зброї на захист Майдану.

Зараз ви читаєте новину «Заклики до зброї призведуть до жахливих наслідків — думка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути